mae siglaZeci de romani, testati pozitiv cu COVID-19 in Marea Britanie
In continuarea informatiilor referitoare la testarea pozitiva pentru infectia cu COVID-19 a unor cetateni romani care isi desfasoara activitatea in cadrul unei ferme din Herefordshire, Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord, MAE face urmatoarele precizari:

claudia anghel coventryO romanca din Marea Britanie a devenit simbol national in lupta anti-COVID
O romanca apare intr-o serie de portrete publicitare din toata tara, care marcheaza sarbatorirea a 72 de ani de la infiintarea Serviciului National de Sanatate al Marii Britanii (NHS), relateaza coventrytelegraph.net.

aeroport londraMarea Britanie NU a inclus Romania pe lista statelor scutite de carantina
Romania nu se afla pe lista celor 59 de tari scutite de carantina la sosirea in Anglia. Romanii vor fi obligati sa se izoleze timp de 14 zile la sosire.

stopsuicideO campanie destinata romanilor din Cambridgeshire si Peterborough
Organizatia de caritate CPSL Mind incurajeaza romanii din jurul Peterborough si Cambridgeshire sa aiba grija de sanatatea lor mintala prin mentinerea in contact cu alte persoane si, daca este necesar, cu sprijinul unor linii telefonice gratuite de ajutor specializat.

culegatori romani in uk dailymailO firma din UK a platit 40.000 de lire sterline pentru transportul a 150 de muncitori romani
Un avion transportand 150 de romani adusi la cules de fructe si de legume a aterizat joi, 16 aprilie, pe Aeroportul Stansted din Londra, in Marea Britanie.

aniversare 20ani 2Povestea a 20 de ani de Romani in UK, povestea unei comunitati
“ Nimic in viata nu este o coincidenta”- a devenit motto-ul serii de aniversare a 20 de ani de la infiintare a Romani in UK, primul site al romanilor din UK.

insulte xenofobe londra RFIMAE roman cere autoritatilor britanice sa ia masuri dupa ce doua firme romanesti din Londra au fost tinta unor atacuri xenofobe
Doua firme romanesti din Burnt Oak, nordul Londrei, au primit scrisori anonime cu continut xenofob in limba engleza. Una dintre acestea este covrigaria Kroky, deschisa de curand de Andrei Liviu Chirosca, potrivit RFI Romania.

aeroport uk280.600 de romani din UK au depus cereri pentru noul tip de rezidenta dupa Brexit
Ambasada Romaniei in Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord informeaza ca 280.600 de cetateni romani din Marea Britanie au depus, pana la data de 9 octombrie 2019, potrivit informatiilor furnizate de Ministerul britanic de Interne, solicitari de inregistrare pentru a primi statutul de rezident in cadrul procedurii EU Settlement Status (EUSS). 

brexit3Romanii sunt a doua cea mai numeroasa comunitate din UK care a depus cereri pentru noul statut post-Brexit
Aproximativ 189.000 de romani din Marea Britanie s-au inregistrat pentru noul statut post-Brexit, situatia comunitatii romanesti fiind unul dintre subiectele discutate miercuri de ministrul delegat pentru Afaceri Europene, George Ciamba, si ambasadorul Andrew Noble.

alegeri europarlamentare 2019Ambasada Romaniei in UK va organiza 29 de sectii de votare la alegerile pentru Parlamentul European
Ambasada Romaniei din UK informeaza ca pe teritoriul Regatului Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord, vor fi organizate 29 de sectii de votare in vederea exercitarii votului pentru alegerea membrilor din Romania in Parlamentul European din 26 mai 2019.

Eroul cu facalet florian morariu londra"Eroul cu facalet" de la atentatele din Londra a fost decorat de regina Marii Britanii
Florin Morariu, tanarul care s-a luptat cu teroristii in timpul atacului de pe Podul Londrei, denumit de mass-media "Eroul cu facalet", a fost decorat, vineri, la Londra.

ban-ziar-com-120x31 fedbutt ziare logo head