criza in spitale londraPentru ca spitalele din Londra au ramas fara personal medical din cauza COVID-19 armata trimite medici militari in ajutor
Militari britanici urmeaza sa fie desfasurati la Londra pentru a sustine sistemul de sanatate al Regatului Unit (NHS) afectat de lipsa de personal din cauza COVID-19, a anuntat vineri, 7 ianuarie, Ministerul Apararii britanic, informeaza dpa si PA Media.

Marea Britanie relaxare intrareMarea Britanie relaxeaza masiv restrictiile de intrare in tara in plin val 5 al pandemiei
Guvernul Marii Britanii a anuntat relaxarea restrictiilor impuse calatorilor din strainatate in decembrie, in urma aparitiei variantei Omicron. Astfel, testarea nu va mai fi obligatorie inainte de intrarea in tara, iar persoanele vaccinate nu vor mai trebui sa stea in izolare.

Boris Johnson cu mascaPremierul britanic refuza sa impuna noi restrictii anti-Covid, desi tara a inregistrat un record al infectarilor
Premierul Marii Britanii, Boris Johnson, a anuntat marti, 4 ianuarie, in ziua in care au fost confirmate peste 200.000 de cazuri de Covid-19, ca in tara nu vor fi impuse noi restrictii. In schimb, seful guvernului a facut apel la prudenta din partea populatiei.

omicron uk euronewsPeste 100.000 de cazuri Covid-19 in doar 24 de ore, dupa raspandirea Omicron
Autoritatile din Regatul Unit au anuntat miercuri, 22 decembrie, cel mai ridicat bilant al noilor cazuri de Covid-19 de la debutul pandemiei, in contextul in care tulpina Omicron, care este mult mai contagioasa, este dominanta. 
Pentru prima data, tara a raportat peste 100.000 de cazuri in doar 24 de ore, respectiv 106.122, potrivit Euronews.

primarul londrei masuri omicron telegraphLondra anuleaza festivitatile de Anul Nou pe fondul cresterii alarmante a cazurilor de Omicron
Primarul laburist al Londrei, Sadiq Khan, a anuntat anularea festivitatilor prevazute in capitala Marii Britanii de Anul Nou, in fata cresterii drastice a cazurilor variantei extrem de contagioase Omicron, scrie AFP preluat de agerpres.

Sadiq Khan alerta omicronPrimarul Londrei declanseaza o procedura de alerta, din cauza Omicron
Primarul Londrei, Sadiq Khan, s-a declarat sambata "extrem de ingrijorat" de raspandirea variantei Omicron a coronavirusului, in prezent dominanta in capitala Marii Britanii, si a declansat o procedura de alerta care implica un raspuns coordonat al serviciilor publice.

covid 19 ukA doua zi consecutiva cu record de infectari cu coronavirus
Regatul Unit inregistreaza un record de infectari cu coronavirus pentru a doua zi consecutiv, joi, in conditiile in care autoritatile sanitare avertizeaza ca internarile in spitale vor atinge noi varfuri in zilele care urmeaza din cauza variantei Omicron, relateaza Reuters.

omicron in uk dailymailMarea Britanie impune testarea pentru calatori, inclusiv pentru cei vaccinati
Autoritatile din Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord au anuntat sambata, 4 decembrie, ca persoanele care vor dori sa intre in tara, inclusiv cele vaccinate, vor trebui sa se testeze pentru Covid cu cel mult 48 de ore inainte. Masura are scopul de a combate raspandirea variantei Omicron a Sars-Cov-2.
Pana acum, in Marea Britanie au fost confirmate 160 de cazuri de infectare cu noua tulpina.

jeremy farrar skynewsCercetatorul Jeremy Farrar avertizeaza ca situatia in Marea Britanie scapa de sub control si il acuza pe Boris Johnson ca nu ia masuri
Cercetatorul Jeremy Farrar, unul dintre principalii consilieri stiintifici pe tema raspunsului la pandemie din guvernul Marii Britanii, a demisionat avertizand ca nivelurile de transmitere a coronavirusului pe teritoriul tarii sunt ''ingrijoratoare'', informeaza DPA, conform AGERPRES.

birocratie permis sedere uk guardian400.000 de cetateni europeni inca asteapta permisul de sedere in Regatul Unit
Cateva sute de mii de cereri pentru permise de sedere nu au fost inca procesate de Ministerul de Interne din Regatul Unit, inclusiv cele ale multor soti ai cetatenilor britanici.

rafturi goale criza soferi ukDeficitul urias de soferi de TIR lasa Marea Britanie fara carburant si cu rafturile goale
Marea Britanie a intrat in incertitudine. O serie de probleme legate de benzina, electricitate si alimente au determinat avertismente ca tara va trece printr-o ”iarna cu adevarat dificila”, transmite CNBC.

ban-ziar-com-120x31 fedbutt ziare logo head