Ambasador Laura Popescu premiuAmbasadorul Romaniei la Londra, Laura Popescu, a primit premiul Diplomatul European al Anului in UK
Ambasadorul Romaniei la Londra, Laura Popescu, a primit luni, 24 aprilie 2023, distinctia ”Diplomatul European al Anului” in Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord, in cadrul ceremoniei anuale organizate de DIPLOMAT Magazine.

parteneriat strategic uk roMinistrii de externe ai Marii Britanii si Romaniei semneaza la Londra Parteneriatul Strategic dintre cele doua tari

Ministrul afacerilor externe britanic James Cleverly il gazduieste la Londra pe ministrul roman de externe Bogdan Aurescu pentru semnarea Parteneriatului Strategic si deschiderea forumului bilateral.

 

HAPPY NEW YEAR

  Sursa foto:Pixabay

sicriul reginei ap mediafaxRegina Elisabeta a fost inmormantata impreuna cu steagul pus de Regele Charles peste sicriu
Regina Elisabeta a II-a a fost inmormantata, luni, dupa un serviciu funerar privat, la Capela St. George, alaturi de tatal sau, Regele George al VI-lea, de Regina Mama si de sora sa Margareta.

regele Charles medPresedinti, prim-ministri si monarhi din intreaga lume vor aduce un omagiu reginei Elisabeta
Presedinti, prim-ministri si monarhi din intreaga lume se vor deplasa la Londra in weekend pentru a aduce un omagiu reginei Elisabeta si pentru a participa la o receptie la Palatul Buckingham, care va fi oferita de regele Charles cu o zi inainte de inmormantarea acesteia, scrie Reuters.

catafalc reginaCei patru copiii al Reginei, inclusiv regele Charles, se reunesc la Westminster Hall, pentru ''un priveghi princiar''
Britanicii si oameni din intreaga lume stau la o coada de 7,8 kilometri pentru a-i aduce omagiu reginei Elizabeth II la Westminster Hall.

Regina Elisabeta decesRegina Elisabeta a II-a a murit la varsta de 96 de ani
Charles este noul rege

Casa regala a Marii Britanii a anuntat in seara zilei de joi, 8 septembrie, ca regina Elisabeta a II-a a Regatului Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord a incetat din viata, potrivit BBC.

Craciun 2021Craciun cu iubire, lumina si binecuvantare!
Intuneric si lumina deopotriva, rau si bine, boala si stare de bine, moarte si viata, deznadejde si speranta, cadere si ridicare, vrajba si pace, frustrare si predare, renuntare si lupta pentru viata, teama si credinta, ura si iubire.

Acesta a fost anul 2021 in cateva cuvinte, caci cate cuvinte ne-ar fi necesare oare pentru a cuprinde pe deplin si profund toate cele traite de noi in ultimii aproape doi ani?

statistici home officeHome Office continua sa proceseze cererile de rezidenta (EU Settlement Scheme) dupa data limita de depunere a dosarelor
Pana la termenul-limita de 30 iunie 2021, numarul cetatenilor romani care au depus cereri de rezidenta in Marea Britanie, a ajuns la 1.067.200, ocupand locul al doilea, dupa polonezi care au inregistrat 1.091.500 de cereri, potrivit datelor publicate joi de Ministerul britanic al Internelor.

johnson anglia restrictii covid riscuriCe se intampla cu Anglia dupa ridicarea restrictiilor, la 50 de mii de infectari pe zi
Premierul britanic Boris Johnson ii implica, de luni, pe cetatenii din Regatul Unit intr-un experiment menit sa arate ce se intampla intr-o tara in care se ridica restrictiile in plina expansiune a cazurilor de COVID provocate de varianta Delta, remarca CNN intr-o analiza pe site-ul propriu.

Kevin Foster romaninukKevin Foster: Ne sunteti prieteni, ne sunteti vecini, ne intindem mana in semn de prietenie si ne dorim sa obtineti statutul pe care il meritati
- Buna dimineata, ma numesc Cristina Irimie si, in numele comunității romanești din Marea Britanie, as dori sa va mulțumesc, domnule ministru Foster pentru ca ati profitat de aceasta ocazie pentru a va adresa romanilor din UK astazi, in penultima zi in care schema de aplicatii EU Settlement Scheme mai este deschisa.

Subcategorii

ban-ziar-com-120x31 fedbutt ziare logo head