romance antreprenor ukTrei romance antreprenor au povestit cum au „spart acoperisul de sticla” in UK
Filiala londoneza a Camerei de Comert Britanico-Romane( BRCC) alaturi de Centrul Cultural Roman si Grasp-UK au organizat o dezbatere intitulata "Romanian Women/ Smashing the Glass Ceiling", sarbatorind cu ocazia zilei de 8 martie realizarile femeilor romance din UK.

Evenimentul a avut loc la Centrul Cultural Roman din Londra, gazde fiind Nicolae Ratiu, presedinte al Fundatiei Ratiu si al Centrului Cultural Roman si David Webster, reprezentant al filialei londoneze a BRCC.

Trei femei antreprenor, cu un istoric profesional extraordinar au raspuns invitatiei de a discuta cu Cristina Irimie despre propriile lor experiente, despre trecerea de la o cariera de succes la viata de antreprenor, despre dificultatile si bucuriile pe care antreprenoriatul il aduce: Emanuela Vartolomeu, Elena Mustatea si Maria Cristina Mitu.

 Emanuela Vartolomeu este CEO si fondator al All Street, un sistem ce reinventeaza informatiile pentru era cognitiva. Aceasta companie care a reusit sa obtina fonduri importante de la investitori a dezvoltat produsul Sevva care este primul asistent cognitiv pentru research in investitii.

Emanuela este un strateg valoros, avand o cariera de succes in dezvoltarea afacerilor, produse financiare si planificare. Si-a inceput cariera la Citigroup, detine un MBA de la universitatea Oxford si a lucrat apoi pentru ABN AMRO Bank, Unicredit Asset Management Division.Este una din putinele femei fondatoare de companii in domeniul inteligentei artificiale, neavand calificari tehnice in acest domeniu.

 Elena Mustatea este cofondator si CEO al firmei Bold Health, un start-up care dezvolta terapii digitale pentru boli autoimune, utilizand medicina comportamentala si inteligenta artificiala pentru a livra tratamente personalizate si extrem de eficiente si auto sustinere. Dupa ce a investit in companii tehnologice cu fondul de capital Atomico, Elena s-a alaturat initiativei Zinc, ca si antreprenor rezident. Zinc este o platforma de impact care construieste noi companii care au capacitatea de a solutiona unele dintre cele mai dificile problematici sociale ale omenirii folosind tehnologii exponentiale. Scopul ei in acest amplu proiect a fost de a cladi o afacere in ingrijire medicala digitala care sa revolutioneze managementul si tratamentul bolnavilor care sufere de boli incurabile. Astfel a ajuns la ideea ce sta la baza firmei Bold Health. Elena Mustatea a fost premiata in gala Forbes Europe 30 Under 30 in anul 2018.

 Cristina Mitu este Partener Coordonator si fondator al Casei de Avocatură Mitu și Asociații și coordonator al departamentului de consultanță. Cristina este avocat din anul 2001, având o bogată experiență atât în asistarea și reprezentarea clienților în fața instanțelor de judecată, cât și în oferirea de consultanță juridică pe aspecte de drept societar și comercial, dreptul muncii, dreptul proprietății intelectuale, precum și drept imobiliar. Începând cu anul 2012, Cristina a devenit și practician în insolvență. In urma cu 2 ani s-a relocat in Marea Britanie dezvoltand activitatea casei de avocatura aici.

A sparge acoperisul de sticla” (Smashing the Glass Ceiling ) este o metafora folosita pentru a descrie impedimentele invizibile pe care femeile si migrantii le intampina la un moment dat in promovarea profesionala. Exista praguri despre care nu se discuta oficial peste care in cele mai multe cazuri este imposibil sa pasesti daca nu corespunzi unui sablon. Acest „Glass Ceiling” este astfel chiar si in zilele noastre un subiect considerat de multe ori tabu.

Cele trei antreprenoare de succes au raspuns intrebarilor Cristinei Irimie, antreprenor in serie si editor fondator al Roman in UK, povestind cu pasiune, emotie si sinceritate despre drumul de acasa din Botosani, Focsani si Ploiesti spre Marea Britanie, parcursul profesional, experimentul Glass Ceiling, cum sa faci fata unor episoade marcante in viata profesionala fara a te victimiza, cum poti sa depasesti praguri si limite, ce te face sa pasesti in lumea incerta dar cu oportunitati infinite a antreprenoriatului, reusita in afaceri, incredere in fortele proprii si intuitie oferind de asemenea cate un sfat pentru tinerele care se afla la inceput de cariera sau isi doresc sa devina antreprenoare.

La inceput de primavara la Londra, dezbaterea " Romanian Women / Smashing the Glass Ceiling" a fost o reusita, si nu doar pentru ca lista de asteptare pentru un loc la acest eveniment a fost mare, ci si pentru ca cele trei romance care au fost speakeri au inspirat, au trezit admiratie si increderea ca atunci cand iti doresti din tot sufletul sa reusesti in orice domeniu in care ti se spune ca este imposibil ca roman, sau ca femeie sa reusesti, exista o cale care te duce la reusita.

ban-ziar-com-120x31 fedbutt ziare logo head