regele mihaiO seara in onoarea M.S. Regelui Mihai, la implinirea a 95 de ani, la ICR Londra
Institutul Cultural Roman din Londra se alatura seriei de manifestari dedicate aniversarii celor 95 de ani ai Majestatii Sale Regelui Mihai printr-un eveniment menit sa prezinte publicului britanic destinul extraordinar al uneia dintre cele mai respectate personalitati romanesti.

Evenimentul are loc la sediul ICR Londra in data de 27 octombrie, ora 19 si va debuta cu o evocare sustinuta de invitata de onoare a serii, A.S.R. Principesa Elena a Romaniei, cea de-a doua fiica a Regelui Mihai si a Reginei Ana. Aceasta va fi urmata de proiectia filmului Razboiul Regelui (2016, producator si scenarist - Trevor Poots, producator executiv - John Florescu), care prezinta incercarile eroice ale tanarului rege roman de a-si salva tara de sub dominatia sovietica.

Reverendul Peter Galloway, capelan al Majestatii Sale Regina Elisabeta a II-a la Capela Savoy, profesorul si arhitectul Augustin Ioan si cineastul John Florescu vor examina mostenirea istorica si culturala a venerabilului monarh, precum si relatiile dintre Casele Regale ale Romaniei si Marii Britanii.
Cu acelasi prilej, in Galeria „Brancusi” a Institutului se va deschide o expozitie de fotografie cuprinzand portrete mai putin cunoscute ale M.S. Regelui Mihai, realizata cu sprijinul Arhivelor Nationale ale Romaniei

ban-ziar-com-120x31 fedbutt ziare logo head