fShare
2

protest londra austeritateZeci de mii de persoane au manifestat la Londra impotriva politicii de austeritate a premierului Cameron
Zeci de mii de persoane au manifestat sambata la Londra impotriva politicii de austeritate a guvernului condus de premierul conservator David Cameron, unii cerandu-i inclusiv demisia, transmite AFP.

Manifestatia, care s-a desfasurat cu putin mai mult de doua luni inaintea referendumului la care britanicii vor decide asupra ramanerii tarii lor in Uniunea Europeana, a fost formata conform presei din grupuri eterogene in care s-au regasit membri ai opozitiei laburiste, militanti pacifisti si sindicalisti.

Protestatarii au pornit intr-un mars de la University of Central London pana la Trafalgar Square. 'Austeritatea ameninta NHS (sistemul gratuit de asistenta medicala n.red.) (...) Austeritatea determina somerii sa accepte contracte pentru activitati nenormate (care nu specifica numarul orelor ce trebuie lucrate n.red.). Austeritatea ameninta viitorul tinerilor', a declarat Diane Abbott, o responsabila a partidului laburist, ea apreciind ca 'lupta impotriva austeritatii este o lupta a vremurilor noastre'.

In multime au fost remarcati multi manifestanti care purtau o masca ce reprezenta un porc, pentru a ilustra astfel ideea ca unii castiga nemeritat de mult comparativ cu restul societatii. 'Conservatorii cresc impozitele, dar unii platesc mai multe taxe decat altii, si nu sunt cei mai bogati', explica un protestatar care purta o astfel de masca.

Alti manifestanti au amintit de revelatiile din scandalul Panama Papers, care au scos la suprafata faptul ca premierul Cameron a detinut actiuni un fond de investitii offshore al tatalui sau, lucru pe care premierul l-a negat initial, dar in final l-a recunoscut in urma presiunilor.
Miscarea anti-austeritate a mai scos in strada si anul trecut zeci de mii de protestatari, in octombrie la Manchester si in iunie la Londra.
Sursa:Agerpres

ban-ziar-com-120x31 fedbutt ziare logo head