fShare
2

london eyeAutoritatile britanice se tem de un atentat dupa arestarea a cinci suspecti de terorism
Marea Britanie este in alerta! Teroristii din spatele atentatelor din Bruxelles si Paris au numit roata din Londra, denumita si “Ochiul Londrei”, o potentiala tinta, transmite Mirror.co.uk, care citeaza o sursa din interiorul serviciilor de securitate.

Informatia iese la iveala in contextul in care cinci suspecti de terorism au fost arestati in Regat.
Marea Britanie se afla dupa Franta pe lista teroristilor. Dezvaluirea apare dupa ce o celula terorista a fost destructurata de autoritati. Un barbat a fost arestat la scurt timp dupa ce a aterizat pe aeroportul din Gatwick, in timp ce alte patru persoane, trei barbati si o femeie, au fost arestate in Birmingham.

Toti cei cinci suspecti au fost interogati de autoritatile britanice, fiind suspectati ca pregateau un atentat in Marea Britanie. Arestarile au avut loc dupa luni de zile in care oamenii au fost supravegheati. In cadrul operatiunii, politia britanica a colaborat cu serviciul de informatii MI5 si cu autoritatile belgiene si franceze.

In centrul celulei din Marea Britanie s-ar afla Mohamed Abrini, barbatul cu palarie de pe aeroportul din Bruxelles, care a fost filmat alaturi de cei doi kamikaze si care a fost retinut saptamana trecuta. Abrini, un prieten al lui Salah Abdeslam – implicat in atentatele din Paris – a calatorit in Birmingham, Londra si Kent cu patru luni inainte de atentatele din Paris, in urma carora 130 de oameni au murit.

“Reteaua terorista aveau ca tinta London Eye (roata din Londra, numita si Ochiul Londrei – n.r.) si alte locuri aglomerate din Marea Britanie”, a afirmat o sursa din serviciile de securitate, pentru mirror.co.uk. Oficiali din cadrul serviciului britanic anti-tero lucreaza cu serviciile de securitate belgiene si franceze pentru a deslusi legaturile cu reteaua terorista din Bruxelles. O echipa, care a calatorit in Paris dupa atentatele din noiembrie, este acum in Bruxelles.

“Ofiterii britanici se asteptau la un atac in Marea Britanie si inca o fac. Au verificat toate lucrurile recuperate de la suspecti – telefoane si alte dispozitive si transmit informatiile inapoi in Marea Britanie”, a mai spus sursa.
Autoritatile britanice sunt in alerta pentru ca arestarea celor cinci suspecti sa nu duca la un atentat comis de alti membri ai retelei care sunt inca in libertatea, mai scrie sursa citata.
Sursa:libertatea.ro

ban-ziar-com-120x31 fedbutt ziare logo head