dont pay ukSediile mai multor companii si centre comerciale din UK, ocupate de manifestanti
Militanti ai mai multor grupuri ale societatii civile au ocupat sâmbata, 3 decembrie, institutii, sedii de societati energetice si magazine din Marea Britanie, in semn de protest impotriva cresterii facturilor la energie, relateaza dpa.

Potrivit miscarilor Don't Pay UK si Fuel Poverty Action, militanti ai lor s-au instalat de dimineata cu paturi, saci de dormit si sticle cu apa calda in holul companiei energetice Scottish Power din Glasgow, o alta demonstratie fiind prevazuta sa aiba loc mai târziu in cursul zilei la British Museum din centrul Londrei si care este sponsorizat de British Petroleum.

Un al treilea grup se pregatea sa ocupe centrul comercial Westfield din Stratford, in estul Londrei, iar alte proteste mai erau prevazute la un centru comercial din Manchester, precum si la Liverpool, Brighton si Bristol.
Grupurile de protest cer guvernului sa ia imediat masuri in ce priveste criza energiei si a costului vietii prin introducerea Energiei pentru toti (Energy for All), definita ca o cantitate de energie ”universala si gratuita care sa acopere necesitatile oamenilor” si care poate fi suportata de stat prin ”incetarea subventionarii din banii contribuabililor a combustibililor fosili, o taxa exceptionala mai eficienta aplicata companiilor energetice si tarife mai mari pentru consumul energetic al locuintelor de lux”.

”Oamenii obisnuiti nu mai pot continua sa plateasca factura crizelor create de cei bogati, e timpul ca marii poluatori si profitorii sa-si achite partea”, a spus Stuart Bretherton, coordonatorul campaniei Fuel Poverty Action.
Sursa:Ziare.com

ban-ziar-com-120x31 fedbutt ziare logo head