vaccinare copii ukMarea Britanie, pe punctul de a incepe vaccinarea anti-Covid a copiilor de 12 - 15 ani, desi Comitetul de Vaccinare nu fusese de acord
Marea Britanie este pe punctul de a extinde vaccinarea anti-Covid la copiii cu varste cuprinse intre 12 si 15 ani, dupa ce medicii-sefi au spus ca acestia ar trebui imunizati pentru a reduce transmiterea virusului la scoala si evitarea intreruperii cursurilor.

Decizia vine sa contrazica Comitetul comun de Vaccinare si Imunizare care a recomandat impotriva vaccinarii copiilor cu varsta intre 12 si 15 ani impotriva COVID-19, relateaza Reuters.

"(Vaccinarea) va reduce intreruperea educatiei", a declarat Chris Whitty, directorul medical al Angliei, intr-un briefing de stiri.

"Nu credem ca acesta este un panaceu, nu exista niciun glont de argint ... dar credem ca este un instrument suplimentar important si potential util pentru a ajuta la reducerea impactului asupra sanatatii publice care vine prin intreruperea educatiei."

Comitetul stiintific care supravegheaza campania de vaccinare anti-COVID din Regatul Unit a anuntat la inceputul lunii ca nu recomanda vaccinarea tuturor copiilor cu varsta intre 12 si 15 ani impotriva COVID-19.

Astfel, Comitetul mixt pentru vaccinare si imunizare (JCVI) a precizat ca adolescentii si copiii care au anumite afectiuni care ii predispun riscului de a suferi de forme grave de COVID-19 ar trebui sa fie vaccinati. Pentru ceilalti, beneficiul de a primi un vaccin anti-COVID-19 este mic.

Romania, alaturi de alte state UE, cat si Statele Unite si Israelul imunizeaza deja copiii din aceasta categorie de varsta, punand presiunea pe Marea Britanie sa faca acelasi lucru.

Au existat peste 134.000 de decese cauzate de COVID-19 in Marea Britanie si desi campania de vaccinare s-a derulat rapid la inceput, ritmul a incetinit, iar in acest moment 81% dintre cei peste 16 ani au primit doze de vaccin.
Sursa:Hotnews.ro

ban-ziar-com-120x31 fedbutt ziare logo head