relaxare anglia bbcRestrictiile anti-COVID au fost relaxate in Marea Britanie, dupa 4 luni
Dupa patru luni de carantina dura, restrictiile au fost relaxate in Anglia, in timp ce in Scotia, Tara Galilor şi Irlanda de Nord guvernele locale au luat propriile decizii in acelasi sens.

Astfel, luni s-au deschis barurile, pub-urile, saloanele de infrumusetare si salile de sport in Anglia.
Primii clienti au aparut inca de la miezul noptii si, treptat, cozi de sute de oameni s-au format in fata mai multor localuri si magazine, informeaza Reuters.

Relaxarea restrictiilor are loc in contextul in care mai bine de jumatate din populatia adulta a Marii Britanii a fost vaccinata anticoronavirus. Asta a dus la scaderea cu mai mult de 90% a numarului de infectari si a celui al deceselor cu peste 95% fata de varful din luna ianuarie.

Premierul britanic Boris Johnson a descris situatia ca fiind „un pas major” spre revenirea la normalitate, dar a cerut populatiei sa fie in continuare atenta la reguli: sa se spele pe maini si sa evite aglomeratiile.
Johnson a spus ca va sarbatori relaxarea restrictiilor intr-un pub, cu o halba de bere, dar a renuntat la plan dupa ce a fost anuntat decesul printului Philip. In schimb, a trecut pe la frizer.
Sursa:b1.ro, Foto:BBC

Position: position-2
Style: none outline
ban-ziar-com-120x31 fedbutt ziare logo head