anglia lockdown dailymailLondra si sud-estul Angliei intra in lockdown incepand de duminica
Premierul britanic, Boris Johnson, a anuntat ca Londra si sud-estul Angliei intra in nivelul patru de masuri de carantina generala, dupa cresterea numarului de infectii Covid-19 cauzate de un nou tip de coronavirus.

Restrictiile se vor aplica in toate zonele din sud-estul Angliei, respectiv Kent, Buckinghamshire, Berkshire, Surrey (cu exceptia Waverley), Gosport, Havant, Portsmouth, Rother si Hastings.
Se vor aplica si in Londra (inclusiv in City of London) si in estul Angliei (Bedford, Central Bedford, Milton Keynes, Luton, Peterborough, Hertfordshire, Essex cu exceptia Colchester, Uttlesford si Tendring).
Masura intra in vigoare incepand de duminica si se va aplica in prima faza pe o perioada de doua saptamani, urmand ca pe 30 decembrie sa se faca o reevaluare a situatiei.

In Scotia, restrictiile Covid vor fi relaxate numai in ziua de Craciun , Scotia fiind plasata sub cele mai stricte restrictii de la Boxing Day.

Depistarea unei noi tulpini a virusului a sporit temerile in privinta adunarilor sociale in vremea sarbatorilor.
Noua tulpina a coronavirusului descoperita recent in Marea Britanie se raspandeste mai rapid, a anuntat medicul sef pentru Anglia Chris Whitty.

"Asa cum s-a anuntat inca de luni, Regatul Unit a indentificat o noua varianta a Covid-19 prin monitorizarea genomica de catre Serviciul de Sanatate Publica din Anglia", a declarat Whitty, care a adaugat ca, pe baza datelor preliminare si a cresterii rapide a incidentei imbolnavirilor in zona de sud-est, se poate afirma ca "noua tulpina se raspandeste mult mai repede".
Whitty a precizat ca a fost alertata Organizatia Mondiala a Sanatatii si ca datele existente sunt analizate in continuare. (Foto:Daily Mail)

ban-ziar-com-120x31 fedbutt ziare logo head