spitale londra covid bbcSpitalele din Londra se confruntă cu un „tsunami” de cazuri de coronavirus
Epicentrul in Regatul Unit al epidemiei cauzate de noul coronavirus - Londra - se confrunta cu un "tsunami" de bolnavi grav in spitalele sale, in timp ce respectarea izolarii generale este pusa la grea incercare, relateaza AFP.

 Raspandirea Covid-19 a accelerat in ultimele zile - 578 de morti si 11.658 de contaminari inregistrate oficial joi in UK.
Numeroase cazuri sunt depistate in capitala britanica, una dintre cele mai mari metropole europene, unde serviciile spitalicesti au tras semnalul de alarma.

Dupa ce si-au crescut "masiv" capacitatea de primire si de terapie intensiva in ultimele saptamani, institutiile spitalicesti urmeaza sa se confrunte cu "o explozie" a numarului "pacientilor grav bolnavi", "un fel de tsunami continuu", a declarat la BBC un reprezentant al serviciului public de sanatate, Chris Hopson.

Aceasta tensiune este accentuata de faptul ca proportia membrilor personalului care acorda ingrijiri absenti din cauza bolii este de "30%, 40%, si in unele locuri chiar de 50%", a continuat Hopson, care evoca un nivel al absentei "fara precedent".

Pentru a face fata urgentei situatiei, Guvernul a anuntat deschiderea, saptamana viitoare, a unui spital de campanie de 4.000 de paturi intr-un centru de conferinte londonez.

Presa britanica scrie ca aproximativ zece asemenea structuri provizorii suplimentare ar putea fi puse pe picioare in intregul Regat Unit.

Obiectivul este sa se evite un "scenariu italian" - cu spirale depasite, care ar insemna o crestere a mortalitatii.

"Speram ca, poate in trei saptamani, masurile sa inceapa sa aplatizeze curba (numarul de contaminari)", a comentat la BBC Neil Ferguson, un om de stiinta care consiliaza Guvernul cu privire la virus.

In vederea participarii la lupta impotriva raspandirii epidemiei, aproximativ 560.000 de oameni s-au inscris ca voluntari la Serviciul National britanic de Sanatate (NHS).
Sursa:Ziare.com, Foto:BBC

ban-ziar-com-120x31 fedbutt ziare logo head