boris johnson premier ukMarea Britanie amana inchiderea scolilor, spre indignarea parintilor
Marea Britanie amana inchiderea scolilor, in plina criza a coronavirusului. Decizia premierul Boris Johnson este intens criticata de cetateni, potrivit The Independent.

 Purtatorul de cuvant al primului ministru Boris Johnson a declarat ca a fost sfatuit de oamenii de stiinta ca nu ar trebui inca sa inchida scolile.

La randul sau, premierul Boris Johnson a declarat "Credem ca in acest moment, una peste alta, este mult mai bine sa mentinem scolile deschise", adaugand ca aceasta politica este "sub analiza".

Chiar si asa, multi dintre parinti au decis ca este mai bine sa isi tina copiii acasa, avand in vedere ca majoritatea tarilor au sistat cursurile.

A fost lansata si o petitie pe siteul guvernului care cere inchiderea de urgenta a scolilor. Petitia a fost semnata deja de 590 de mii de oameni, in conditiile in care orice petitie cu peste 100 de mii de semnaturi trebuie sa fie luata in considerare de Parlament.

Reprezentatii scolilor au programat o intatlnire cu secretarul insarcinat cu problemele educationale, in vederea stabilirii consecinetelor inchiderii scolilor si amanarii examenelor.
Pana luni seara 1.543 de cazuri de coronavirus confirmate au fost raportate in Marea Britanie, precum si 55 de decese.
Sursa:hotnews.ro

ban-ziar-com-120x31 fedbutt ziare logo head