artificiiNigel Farage vrea petrecere cu artificii, in seara iesirii Marii Britanii din UE
Partidul Brexit al euroscepticului veteran Nigel Farage planuieste sa celebreze parasirea Uniunii Europene cu artificii, spectacole si alte evenimente in centrul Londrei pe 31 ianuarie, relateaza The Telegraph, preluat de dpa.

 Nigel Farage vrea sa cheltuiasca in jur de 100.000 de lire sterline) pe o petrecere de celebrare a Brexit-ului la care sa participe pana la 10.000 de oameni in Piata Parlamentului din Londra pentru a marca momentul in care Marea Britanie paraseste blocul comunitar dupa 47 de ani.
Farage si presedintele Partidului Brexit Richard Tice au cerut autorizatie pentru evenimentul 'care ar putea culmina cu un spectacol de artificii similar cu cel din noaptea de Revelion', relateaza ziarul.

In mesajul de anul nou catre sustinatorii partidului, Farage si Tice au spus ca 'sunt multe de sarbatorit: vom parasi UE pe 31 ianuarie!'.
'The Remoaners (joc de cuvinte pentru a-i desemna intr-un mod ironic pe cei din tabara 'pro-remain') sunt zdrobiti si majoritatea celor care au blocat Brexitul in parlament au plecat acum', au mai transmis cei doi. Mai multi politicieni pro-Brexit au declarat ca vor sa marcheze termenul limita pentru inceperea procesului de parasire a UE la ora 23.00 GMT, pe 31 ianuarie.

Premierul conservator Boris Johnson a convenit asupra datei cu Bruxellesul dupa ce a acceptat o alta amanare a iesirii din UE, intrucat nu a putut obtine aprobarea de catre parlament a unui nou acord de iesire negociat cu UE si a convocat alegeri anticipate pe care apoi le-a castigat detasat, potrivit Agerpres.
Sursa:dcnews.ro

ban-ziar-com-120x31 fedbutt ziare logo head