boris brexitBoris Johnson anunta ca Brexit-ul se va realiza inainte de Craciun
Parlamentarii britanici vor vota inainte de Craciun acordul de Brexit pe care premierul conservator Boris Johnson l-a convenit cu Bruxellesul, a declarat acesta sambata.

 Johnson, care a castigat detasat alegerile parlamentare anticipate de joi, a facut aceasta declaratie la Sedgefield in nord-estul Angliei, fief-ul fostului premier laburist Tony Blair, unde conservatorii au obtinut un castig istoric de voturi din partea simpatizantilor Partidului Laburist, de opozitie.

„Stiu ca este posibil ca oamenii sa fi incalcat obiceiurile de vot incetatenite acolo de generatii, votand pentru noi”, a declarat Johnson, promitandu-le acestor alegatori ca se va achita de ″increderea″ care si-au pus-o in el, relateaza Agerpres.
Aprobarea acordului de Brexit in parlament, care permite Marii Britanii sa se retraga din Uniunea Europeana la 31 ianuarie 2020, este de asteptat sa fie o formalitate acum, cand conservatorii detin o majoritate larga dupa alegeri.

Acestia au castigat 365 de locuri in parlamentul de 650 de locuri, cu 48 mai multe decat inainte, gratie electoratului laburist favorabil Brexitului. Laburistii au pierdut 59 de locuri si au acum 203 parlamentari in Westminster, fata de 262 anterior. Este cel mai slab rezultat al laburistilor din 1935.

Potrivit lui Boris Johnson, victoria sa rezulta din “decizia irefutabila, irezistibila si incontestabila” a britanicilor de a “ajunge in sfarsit la Brexit” pana la 31 ianuarie, marea mantra a campaniei sale.
Noua legislatura de dupa alegeri va incepe pe 19 decembrie, conform unui calendar publicat de agentia britanica de presa Press Association.

Proiectul de lege privind retragerea Marii Britanii din UE va fi prezentat vineri

Prim-ministrul britanic Boris Johnson va prezenta, vineri, in Camera Comunelor, proiectul de lege privind retragerea tarii din Uniunea Europeana, declansand procesul de adoptare parlamentara, astfel incat iesirea din UE sa se produca la 31 ianuarie 2020.

„Avem in vedere sa incepem procesul inainte de Craciun si o vom face in conformitate cu Constitutia”, in concertare cu presedintele Camerei Comunelor, care urmeaza sa fie ales marti, a indicat purtatorul de cuvant.
Conform acestuia, proiectul va include termenii acordului convenit de Boris Johnson cu UE.
Guvernul este increzator ca va reusi sa obtina un acord de liber schimb pe termen lung cu Uniunea Europeana, a mai spus purtatorul de cuvant.
Sursa:stirileprotv.ro, Foto:b1.ro

ban-ziar-com-120x31 fedbutt ziare logo head