boris alegeri brexitBoris Johnson isi reitereaza promisiunea de a realiza Brexitul la 31 ianuarie
Premierul britanic in exercitiu Boris Johnson si-a reiterat vineri promisiunea de a realiza Brexitul la 31 ianuarie, in urma victoriei zdrobitoare obtinute de Partidul Conservator la alegerile legislative anticipate de joi, relateaza AFP, Reuters si dpa potrivit Agerpres.

 Dupa trei ani de dezacorduri, "voi pune capat acestor absurditati si vom face Brexitul la timp pana la 31 ianuarie, fara daca, fara dar, fara poate", a declarat Johnson in fata sustinatorilor sai la Londra, vineri dimineata.

Premierul, al carui partid a obtinut, potrivit rezultatelor inca partiale, 363 de mandate in Camera Comunelor din totalul de 650, a adresat "felicitari absolut tuturor celor implicati in asigurarea celei mai mari victorii a conservatorilor din anii 1980".

Potrivit dpa, el a tinut sa le multumeasca in special sustinatorilor Partidului Laburist care au ales sa voteze pentru partidul sau. "Ne-ati imprumutat votul vostru si probabil nu va considerati adevarati conservatori. Sunt coplesit de increderea pe care mi-ati acordat-o si pe care ne-ati acordat-o", a spus el.

"Sa realizam Brexitul, dar mai intai, prieteni, sa luam micul dejun", a adaugat Johnson, facand un joc de cuvinte, cum in engleza "micul dejun" - breakfast - este relativ apropiat de termenul "Brexit".
Sursa:stiripesurse.ro

ban-ziar-com-120x31 fedbutt ziare logo head