boris suspendare parlament dailymailBoris Johnson vrea sa suspende, din nou, Parlamentul britanic
Premierul Marii Britanii, Boris Johnson, intentioneaza sa solicite din nou suspendarea Parlamentului de la Londra, timp de o saptamana, incepand din 8 octombrie, desi Curtea Suprema de Justitie tocmai a anulat o suspendare precedenta a Legislativului, informeaza Sky News.

Boris Johnson va solicita suspendarea sesiunii Camerei Comunelor si Camerei Lorzilor incepand din 8 octombrie pana la discursul reginei Elizabeth a II-a, programat pe 14 octombrie, informeaza mediafax.ro.

Curtea Suprema de Justitie din Marea Britanie tocmai a decis saptamana trecuta anularea suspendarii Parlamentului britanic timp de cinci saptamani. Boris Johnson o convinsese pe regina Elizabeth sa suspende Parlamentul in contextul crizei Brexit. Boris Johnson a fost acuzat ca suspendase lucrarile Legislativului pentru a facilita iesirea Marii Britanii din Uniunea Europeana fara niciun acord Brexit.

Actiunile lui Boris Johnson intervin in contextul in care spera sa ii convinga pe liderii Uniunii Europene sa accepte noile sale propuneri privind Brexit. Boris Johnson a formulat propuneri generale privind frontiera dintre provincia britanica Irlanda de Nord si Irlanda, pledand pentru o perioada de tranzitie limitata si anuntand ca asteapta compromisuri din partea Uniunii Europene.
Sursa:stiripesurse.ro, Foto:Daily Mail

ban-ziar-com-120x31 fedbutt ziare logo head