Boris Johnson in parlamentOpozitia britanica pregateste o alta cale de atac la adresa Cabinetului Johnson
Opozitia din Marea Britanie pregateste o motiune de cenzura impotriva Guvernului Boris Johnson, pentru a impiedica producerea unui Brexit fara acord, afirma deputatul Stewart Hosie, din cadrul Partidului National Scotian, informeaza cotidianul The Guardian.

 Motiunea de cenzura ar putea fi dezbatuta saptamana viitoare.
"Trebuie sa facem acest lucru, deoarece nu avem incredere ca premierul Boris Johnson va respecta legea, adica sa ceara amanarea Brexit votata de Parlament acum cateva saptamani. Daca suntem seriosi in legatura cu amanarea, aceasta este singura manevra posibila", a explicat deputatul Stewart Hosie intr-un interviu acordat BBC.

Stewart Hosie a argumentat ca obiectivul este evitarea producerii unui Brexit fara acord, subliniind ca toate partidele de opozitie si deputatii conservatori care nu il sustin pe Boris Johnson trebuie sa fie uniti.
Hosie l-a indemnat pe Jo Swinson, liderul Partidului Liberal-Democrat (opozitie), sa sustina inlaturarea Guvernului Boris Johnson. Daca formatiunile de opozitie vor ajunge la un acord, Jeremy Corbyn, liderul Partidului Laburist, va ajunge scurt timp prim-ministru si va amana iesirea Marii Britanii din Uniunea Europeana pana la identificarea unei solutii.

Boris Johnson a adoptat o abordare dura fata de Uniunea Europeana, respingand Acordul Brexit elaborat de fostul Cabinet Theresa May cu Bruxellesul si afirmand ca Marea Britanie se va retrage din Blocul comunitar pe 31 octombrie 2019 cu sau fara un nou tratat.
Acordul Brexit elaborat de Guvernul Theresa May si Bruxelles prevede reciprocitate in privinta libertatii de circulatie, o perioada de tranzitie post-Brexit, mentinerea Marii Britanii in uniunea vamala, un statut special al provinciei britanice Irlanda de Nord si pastrarea aranjamentelor comerciale. Proiectul de acord este contestat de numerosi politicieni britanici.
Sursa:Mediafax

ban-ziar-com-120x31 fedbutt ziare logo head