boris johnsonPeste 100 de parlamentari ii cer lui Boris Johnson sa recheme imediat Legislativul din vacanta
Peste 100 de parlamentari britanici i-au transmis, duminica, o scrisoare premierului Boris Johnson in care ii cer sa convoace imediat Legislativul de la Londra, aflat in acest moment in vacanta, afirmand ca Marea Britanie este "in pragul unei crize economice", informeaza The Independent.

 "Ne confruntam cu o situatie de urgenta nationala, iar Parlamentul trebuie sa fie rechemat acum, in august, si sa lucreze permanent pana pe 31 octombrie, astfel incat vocea poporului sa fie auzita si sa existe un control adecvat asupra Guvernului tau", se afirma in scrisoarea adresata premierului britanic.

"Tara noastra este in pragul unei crize economice, in conditiile in care ne indreptam spre un Brexit fara acord, care va avea un efect imediat asupra aprovizionarii cu alimente si medicamente, va afecta economia, locurile de munca, finantele publice, serviciile publice, universitatile si securitatea economica pe termen lung", sustin parlamentarii

Printre semnatarii scrisorii se numara parlamentari din aproape toate formatiunile reprezentate in Camera Comunelor, inclusiv membri din partea Partidului Conservator, condus de Boris Johnson.
Semnatarii il acuza pe liderul Guvernului britanic ca are un discurs populist.

Scrisoarea parlamentarilor a fost publicata in contextul in care un raport guvernamental, dezvaluit de publicatia The Sunday Times, preconiza ca Marea Britanie s-a putea confrunta cu o criza alimentara, penurie de medicamente si de combustibili in eventualitatea unei iesiri fara un acord din Uniunea Europeana.

Noul prim-ministru britanic a adoptat o abordare dura fata de Uniunea Europeana, respingand Acordul Brexit elaborat de fostul Cabinet Theresa May cu Bruxellesul si afirmand ca Marea Britanie se va retrage din Blocul comunitar pe 31 octombrie 2019 cu sau fara un nou tratat.
Uniunea Europeana a avertizat ca va introduce controale vamale la frontiera dintre Irlanda si provincia britanica Irlanda de Nord in cazul in care Marea Britanie va parasi Blocul comunitar fara un acord privind viitoarea relatie bilaterala.
Sursa:Mediafax

ban-ziar-com-120x31 fedbutt ziare logo head