brexit pregatiriAproximativ un milion de cetateni UE, inclusiv romani, au primit drept de rezidenta in Marea Britanie
Aproximativ un milion de cetateni din state membre ale Uniunii Europene, inclusiv multi romani, au primit dreptul de a avea rezidenta in Marea Britanie dupa Brexit, anunta autoritatile de la Londra, citate de site-ul Politico.eu.

Ministerul de Interne de la Londra a anuntat ca 951.700 de cetateni din state membre UE si din Spatiul Economic European au primit pana la 31 iulie statut de rezidenta in Marea Britanie.

Brandon Lewis, secretar de stat pentru Securitate in Ministerul britanic de Interne, a declarat ca nivelul de un milion a fost atins in august.
Cele mai multe solicitari au fost depuse de imigranti polonezi (179.800). Pe locul urmator sunt romanii (141.200 de cereri) si italienii (121.600).

Ministerul britanic de Interne le transmite imigrantilor din tarile UE ca pot depune cereri pentru rezidenta pana pe 31 decembrie 2020 in situatia in care Marea Britanie se va retrage din Uniunea Europeana fara acord Brexit si pana pe 30 iunie 2021 daca Acordul Brexit va fi ratificat.

Statutul de rezidenti poate fi obtinut de imigrantii din tari UE care au locuit legal in Marea Britanie cel putin cinci ani pana pe 30 decembrie 2020. "Cifrele sunt pozitive, iar europenii mai au destul de mult timp pentru a depune cereri", a declarat un purtator de cuvant al Ministerului britanic de Interne.
Sursa:Mediafax

ban-ziar-com-120x31 fedbutt ziare logo head