listeria bbcCinci persoane au murit dupa ce au mancat sandvisuri si salate infestate cu listeria in spitale din Marea Britanie
Cinci persoane au decedat si alte patru sunt in stare grava in Marea Britanie dupa ce s-au infectat cu listeria din sandvisuri si salate consumate in spitale, iar autoritatile britanice au demarat o ancheta in acest caz, potrivit BBC.

 Institutul Englez de Sanatate Publica (Public Health England, PHE, n.r.) a anuntat saptamana trecuta ca doua persoane din Manchester si una din Liverpool au decedat din cauza unei infectii cu aceasta bacterie. Ulterior, alte doua persoane au decedat din aceeasi cauza. Cu totii au consumat in spitale sandvisuri si salate produse de compania The Good Food Chain, care a anuntat ca a retras aceste loturi.
The Good Food Chain aprovizioneaza 43 de spitale din Marea Britanie. Furnizorul a fost aprovizionat cu carne de catre producatorul North Country Cooked Meats, care a anuntat la randul sau ca si-a suspendat productia, dupa ce produsele sale au fost testate pentru listeria, iar rezultatele au fost pozitive.

PHE a anuntat ca analizeaza toate cazurile de listeria inregistrate in ultimele doua luni pentru a vedea daca exista o legatura cu acest caz. „Pana in acest moment, nu au fost persoane cu legaturi cu acest caz in afara unitatilor medicale, dar continuam investigatiile”, a declarat dr. Nick Phin, reprezentant al PHE. „Au fost luate masuri imediate pentru protejarea pacientilor, iar riscul pentru public este foarte scazut”, a adaugat el.

Ministrul Sanatatii, Matt Hancock, a solicitat Serviciului National de Sanatate (National Health Service, NHS, n.r.) sa inceapa o ancheta referitoare la alimentele distribuite pacientilor in spitale. „Sunt extrem de preocupat de aceasta chestiune si cred ca avem nevoie de o abordare noua in privinta alimentelor servite in unitatile NHS”, a spus acesta.
BBC noteaza ca infectia cu listeria poate produce disconfort moderat, insa poate sa creeze probleme grave de sanatate femeilor insarcinate, persoanelor in varsta si celor cu un sistem imunitar slabit.
Sursa:Mediafax,Foto:BBC

ban-ziar-com-120x31 fedbutt ziare logo head