farage brexit alegeri europarlamentareInfrangere pentru partidele istorice, victorie pentru partidul pro-Brexit
Partidele traditionale din Marea Britanie au suferit o infrangere categorica la alegerile europarlamentare, desfasurate in Regatul Unit in ziua de vineri, relateaza BBC.

 Alegerile au fost castigate detasat de "Partidul Brexit", condus de Nigel Frage, unul dintre cei mai acerbi sustinatori ai Brexitului, inclusiv al unui Brexit fara acord.
In ceea ce priveste partidele traditionale, cea mai mare cadere a avut-o Partidul Conservator, condus de prim-ministrul demisionar, Theresa May. Acesta a obținut doar 9,1%, cu 14,9% mai puțin decat la ultimele alegeri europarlamentare, datorita modului in care a fost gestionata problema Brexitului.

Astfel, partidele britanice care au obținut locuri in Parlamentul European sunt:
Partidul Brexit: 31,6%
Liberal Democratii: 20,3%
Partidul Laburist: 14,1%
Verzii: 12,1%
Partidul Conservator: 9,1%

La scurt timp de la anuntarea alegerilor, presedintele Partidului Brexit si-a exprimat dorinta de a lua parte la negocierile pentru Brexit.
"Cu siguranta insist ca acum avem un mandat sa facem parte din acea echipa de negociere (pentru Brexit - n.r.). Sunt bucuros sa ajut Guvernul sa se pregateasca pentru 31 octombrie (data Brexitului - n.r.) prin a deveni parte din echipa", a declarat Nigel Farage.

Cum s-ar imparti locurile in Parlamentul European date fiind rezultatele?
Partidul Brexit: 28 de locuri
Liberal Democratii: 15 locuri
Partidul Laburist: 10 locuri
Verzii: 7 locuri
Partidul Conservator: 3 locuri
Sursa:b1.ro

ban-ziar-com-120x31 fedbutt ziare logo head