theresa may demisieTheresa May si-ar putea anunta, vineri, demisia din functia de lider al Guvernului de la Londra
Premierul britanic Theresa May si-ar putea anunta vineri, in cadrul unei intrevederi cu Graham Brady, retragerea din functia de lider al Guvernului de la Londra, informeaza site-ul cotidianului The Guardian.

Mai multi ministri din cabinetul sau au declarat pentru BBC ca aceasta nu isi poate pastra functia.

Editorul politic de la BBC afirma ca premierul "mai are 36 de ore". May urmeaza sa se intalneasca vineri cu Sir Graham Brady, liderul Comisiei 1922.
Consiliul European a decis amanarea iesirii Marii Britanii din UE pana pe 31 octombrie 2019. Camera Comunelor a respins de trei ori Acordul negociat de Guvernul Theresa May cu Uniunea Europeana. In cazul in care Acordul ar fi aprobat, iesirea Marii Britanii din Uniunea Europeana ar urma sa se produca imediat.

Acordul Brexit elaborat de Guvernul Theresa May si Bruxelles prevede reciprocitate in privinta libertatii de circulatie, o perioada de tranzitie post-Brexit, mentinerea Marii Britanii in uniunea vamala, un statut special al provinciei britanice Irlanda de Nord si pastrarea aranjamentelor comerciale. Proiectul de acord este contestat de numerosi politicieni britanici. Mai multi membri ai Guvernului de la Londra au demisionat ca protest fata de acordul pe tema Brexit negociat cu Uniunea Europeana.
Sursa:Mediafax

ban-ziar-com-120x31 fedbutt ziare logo head