Nigel Farage atacat cu un milkshakeNigel Farage, atacat cu un ... milkshake in plina campanie pentru europarlamentare
Liderul Partidului britanic pentru Brexit, Nigel Farage, a fost luni tinta unui atac cu... milkshake, in timpul unui eveniment de campanie in orasul Newcastle din nord-estul Angliei, cu cateva zile inaintea alegerilor europarlamentare, relateaza BBC si Press Association.

 Farage, care tocmai sustinuse un scurt discurs, a fost filmat plecand cu costumul patat, insotit de garzile sale de corp, iar autorul "atacului", un anume Paul Crowther, un localnic in varsta de 32 de ani, a fost retinut imediat de politia locala.

Crowther a asigurat ca nu regreta cele 5,25 lire sterline cheltuite pe mixul de lapte, banane si caramel sarat, explicand pentru presa ca "fierea si rasismul pe care le raspandeste (Farage) in aceasta tara sunt mult mai daunatoare decat niste stropi de lapte pe fata lui".

Farage, care a fost auzit comentand catre bodyguarzi, in drum spre masina, "esec total... cum de n-ati reusit sa-l opriti?", a transmis mai tarziu pe Twitter ca, "din pacate, unii sustinatori ai ramanerii Marii Britanii in Uniunea Europeana s-au radicalizat, pana la un nivel la care o campanie normala devine imposibila".

"Pentru ca o democratie civilizata sa functioneze este nevoie de acordul invinsilor, cei care ne-au adus aici sunt politicienii care nu accepta rezultatul referendumului", a conchis Farage.

Si alti candidati la alegerile europene, care in Marea Britanie au loc joi, au fost victimele unor atacuri similare, intre care un candidat al UKIP (Partidul Independentei Marii Britanii, fosta formatiune a lui Farage), Carl Benjamin.

Un sondaj publicat duminica de cotidianul The Observer a aratat ca formatiunea lui Nigel Farage isi mentine avansul fata de cele doua formatiuni politice traditionale britanice - Partidul Conservator si Partidul Laburist - in intentiile de vot ale electoratului britanic.
Sursa:Ziare.com

ban-ziar-com-120x31 fedbutt ziare logo head