londra proteste arestariPeste 1000 de activisti au fost arestati la Londra, in timpul protestelor pentru protectia mediului
Numarul activistilor de mediu arestati in cele opt zile de proteste de pe strazile din Londra a trecut de 1000, a anuntat luni politia, adaugand ca Podul Waterloo, unul dintre locurile blocate de manifestanti, a fost redeschis traficului, relateaza Reuters.

Grupul pentru mediu Extinction Rebellion a luat cu asalt mai multe locatii din centrul capitalei britanice, precum Circul Oxford si Piata Parlamentului, intr-o campanie impotriva nesupunerii civice care are scopul de a pune capat crizei climatice globale.

Politia a anuntat ca 1065 de persoane au fost arestate pentru proteste, iar 53 dintre acestia au fost inculpati pentru infractiuni, inclusiv blocarea drumurilor.
Circul Oxford si Piata Parlamentului au fost redeschide traficului duminica, in timp ce Podul Waterlo a fost eliberat in noaptea de duminica spre luni.

Politia a facut apel la activisti sa se deplaseze catre Arcul Marble, permitandu-le continuarea protestelor.

Tanara activista de mediu suedeza Greta Thunberg s-a adresat mutimii adunate duminica in fata Arcului Marble, cerandu-le sa nu renunte niciodata la campania pentru salvarea planetei.
Sursa:Mediafax

ban-ziar-com-120x31 fedbutt ziare logo head