nigel farage brexitNigel Farage a lansat noul Partid Brexit si promite o ''revolutie democratica''
Fostul lider al partidului britanic eurosceptic UKIP si al campaniei pro-Brexit la referendumul din 2016, Nigel Farage, si-a lansat, vineri, noul Partid Brexit cu promisiunea unui "revolutii democratice".

 El isi propune sa zguduie scena politica britanica, incepand cu alegerile europarlamentare la care Regatul Unit va trebui sa participe daca pana la data desfasurarii lor nu se retrage efectiv din UE, relateaza agentia dpa.

"Suntem o mare natiune si un mare popor, dar suntem trasi inapoi de leadership-ul slab de la Westminster. Acum este momentul schimbarii", a spus Farage in fata unor sustinatori ai sai adunati in orasul Coventry.

El crede ca alegatorii britanici au fost tradati de premierul conservator Theresa May, care la trei ani de la referendumul care a decis iesirea Regatului Unit din UE nu a reusit sa duca acest lucru la bun sfarsit.

Vorbind despre negocierile pe care May le-a inceput cu opozitia laburista pentru a ajunge la o intelegere care sa conduca la conturarea unei majoritati parlamentare pentru o varianta de Brexit, dupa respingerea de trei ori in Camera Comunelor a acordului convenit cu Bruxelles-ul, Farage a estimat ca "sistemul format din doua partide (conservator si laburist - n.red) pur si simplu nu poate realiza Brexit-ul".

"Sunt suparat (...) Ce voi incerca acum sa fac este o revolutie democratica in politica britanica", a continuat Farage, care inca este europarlamentar si a confirmat ca va candida din nou la alegerile europene din luna mai.

Printre alti candidati de pe lista Partidului Brexit se regaseste si Annunziata Rees-Mogg, sora parlamentarului conservator eurosceptic Jacob Rees-Mogg.

Liderii europeni au acceptat, miercuri, o amanare flexibila a Brexit, pana cel tarziu pe 31 octombrie. Dar daca pana la data organizarii alegerilor europene Regatul Unit nu se retrage din UE, atunci va trebui sa participe la acest scrutin.
Sursa:Ziare.com

ban-ziar-com-120x31 fedbutt ziare logo head