pasaport nou uk skynewsUniunea Europeana a disparut deja din pasapoartele britanice, desi nimeni nu stie cand se va produce Brexit-ul
Chiar daca Brexit-ul nu s-a produs inca si situatia este incerta, autoritatile britanice au tiparit deja primele pasapoarte fara "Uniunea Europeana" pe coperta.

 Noile pasapoarte au fost puse in circulatie pe 30 martie, cand Marea Britanie ar fi trebuit sa fie deja iesita din Uniunea Europeana, arata Sky News.

Susan Hindle Barone, o femeie care si-a luat noul pasaport vineri, a declarat ca a fost surprinsa sa vada ca nu mai exista Uniunea Europeana pe coperta. "Suntem in continuare membri ai UE", spune femeia, care nu crede ca Brexit-ul va mai avea loc.

"Ce castigam prin plecare? Cu siguranta vom pierde o multime de bani", a punctat ea.

Amintim ca presedintele Consiliului European, Donald Tusk, a facut o oferta de amanare "flexibila" de 12 luni a datei iesirii Regatului Unit din Uniunea Europeana.

Miercuri, Camera Comunelor a aprobat un proiect de lege care o obliga pe Theresa May sa ceara o amanare de lunga durata a Brexitului si exclude posibilitatea unei iesiri din UE fara acord. Proiectul de lege ar obliga-o pe May sa ceara o amanare a Brexit-ului dupa termenul limita actual de 12 aprilie pentru a se evita scenariul unei iesiri din UE fara acord.
Inainte, presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, declarase ca Marea Britanie nu va mai obtine noi amanari pe termen scurt ale Brexit-ului daca Parlamentul divizat de la Londra nu ratifica acordul de iesire pana pe 12 aprilie cel tarziu.

Conform unui studiu al Goldman Sachs, incertitudinile legate Brexit au costat economia britanica 600 de milioane de lire sterline pe saptamana de la referendumul din iunie 2016.
Sursa:Ziare.com

ban-ziar-com-120x31 fedbutt ziare logo head