brexit ue ukMinistru britanic: Este fizic imposibil sa iesim din Uniunea Europeana pe 29 martie
Ministrul britanic de Finante, Philip Hammond, a declarat ca este "fizic imposibil" ca Marea Britanie sa paraseasca Uniunea Europeana la termenul stabilit, 29 martie, deoarece nu mai este suficient timp pentru procedurile legislative.

 Chiar daca parlamentarii vor aproba Acordul Brexit negociat de Theresa May in urmatoarele zile, va fi nevoie de o prelungire de scurta durata, a declarat Hammond.

De asemenea, ministrul britanic a transmis ca sunt putine sanse ca Acordul sa fie aprobat cand va fi prezentat pentru a treia oara in fata Camerei Comunelor, desi mai multi parlamentari au anuntat ca isi vor schimba votul negativ.

Acordul Brexit negociat de premier a fost respins deja de doua ori de Parlamentul britanic. Theresa May ar urma sa propuna din nou Acordul in fata Camerei Comunelor, saptamana aceasta.

Camera Comunelor a aprobat, joi seara, planul Guvernului Theresa May de a solicita amanarea iesirii Marii Britanii din Uniunea Europeana pana cel putin pe 30 iunie. Potrivit motiunii, Guvernul Theresa May va incerca sa obtina aprobarea UE pentru amanarea Brexit pana cel putin pe 30 iunie daca Parlamentul britanic va adopta un acord de retragere pana miercuri.

Daca acordul Brexit va fi respins din nou de Camera Comunelor, Guvernul Theresa May va incerca din nou sa obtina amanarea Brexit, dar potrivit termenilor stabiliti de Uniunea Europeana. Premierul Theresa May a avertizat ca, in aceasta situatie, amanarea Brexit va fi mult mai indelungata.
Sursa:Ziare.com

ban-ziar-com-120x31 fedbutt ziare logo head