brexit fara acordFurnizorii spitalelor si ai centrelor de ingrijire din UK fac provizii de alimente
Furnizorii spitalelor si ai centrelor de ingrijire fac provizii de alimente, pentru a compensa potentialele perturbari care ar putea aparea in cazul unui Brexit fara acord, informeaza BBC.

 Companiile Apetito si Bidfood, care furnizeaza alimente catre sute de unitati spitalicesti si de ingrijire, au anuntat ca au depozitat cantitati suplimentare de alimente, pentru a preveni orice intarzieri in aprovizioanre.

Apetito ofera mese dejunuri preambalate catre 400 de spitale si 450 de case de ingrijire, precum si catre 100.000 de persoane cu probleme.
Oficialii companiei spun ca daca vor aparea probleme in aprovizionare mai mult de 3 – 4 luni, firma ar avea dificultati foarte mari, pentru ca furnizeaza alimente speciale catre batrani sau bolnavi.

Companiile mai sunt ingrijorate si de faptul ca Marea Britanie ar putea incepe sa faca comert cu UE in conditiile Organizatiei Mondiale a Comertului, ceea ce ar duce la cresterea preturilor materiilor prime, in conditiile in care Marea Britanie importa in jur de o treime din alimente din blocul comunitar.
In ciuda avertismentelor, National Care Association spune ca institutiile de ingrijire pe care le reprezinta sunt pregatite pentru orice situatie si detin stocuri suficiente de alimente.

Dar seful institutiei, Nadra Ahmed, este ingrijorat de faptul ca orice crestere de pret la furnizori va duce la cresterea valorii serviciilor pe care companiile de catering le furnizaeaza.
The Hospital Caterers Association, asociatia furnizorilor de catering pentru spitale, se declara pregatita si se asteapta la o perioada de volatilitate pe piata dupa Brexit.
Sursa:Mediafax

ban-ziar-com-120x31 fedbutt ziare logo head