airbusSeful companiei Airbus anunta masuri dureroase in cazul unui Brexit fara acord
Airbus ameninta ca va parasi Marea Britanie si ca ar putea lua masuri dureroase in cazul unui Brexit fara acord, punand sub semnul intrebarii cele 14.000 de locuri de munca ale companiei in tara. Seful gigantului aerian a numit Brexitul „o rusine”, scrie Bloomberg.

 Tom Enders, director executiv al Airbus, a declarat ca un Brexit fara acord ar putea forta compania, care are peste 14.000 de angajati in Marea Britanie si alti aproximativ 110.000 de angajati in lanturile de aprovizionare, sa ia „decizii foarte dureroase” pentru operatiunile din Regat.

Indemnandu-i pe britanici sa nu asculte „nebunia Brexiterilor”, care spun ca societatea are radacini prea adanci in Marea Britanie ca sa plece, liderul de afaceri a avertizat ca exista „o multime de tari” carora le-ar placea sa construiasca piese de avion. „Intr-o economie globala, Marea Britanie nu mai are capacitatea de a merge singura. Proiectele aerospatiale majore sunt afaceri multinationale”, a spus Enders, intr-un mesaj video.

El a criticat dur Brexitul: „Este o rusine ca, la mai mult de doi ani de la rezultatul referendumului din 2016, intreprinderile inca nu reusesc sa isi faca planuri pentru viitor in mod corespunzator”. Enders a precizat ca el si alti colegi au cerut in mod repetat claritate, dar inca nu au nicio idee despre „ceea ce se intampla cu adevarat aici”. „Brexit ameninta sa distruga un secol de dezvoltare bazat pe educatie, cercetare si capital uman”, a mai spus el. „Daca nu exista un Brexit cu acord, noi de la Airbus va trebui sa luam decizii potential foarte dureroare pentru Marea Britanie”, a subliniat seful companiei.

Operatiunile Airbus din Regatul Unit genereaza in fiecare an o cifra de afaceri de 6 miliarde de lire sterline, cifra care o face cea mai mare companie aerospatiala din tara.
In cele 25 de puncte de lucru, compania construieste componente pentru un spectru larg de produse, de la avioane la elicoptere si sateliti.
Sursa:adevarul.ro

ban-ziar-com-120x31 fedbutt ziare logo head