brexit lovituraBrexitul ar putea genera cea mai mare pierdere financiara din istoria Marii Britanii
Peste 800 de miliarde de euro vor fi transferati in favoarea Frankfurtului, pana in luna martie 2019,din cauza Brexitului, potrivit grupului german de lobby Frankfurt Main Finance (FMF), citat de CNBC.

 Acest lucru este posibil deoarece 30 de banci importante si-au anuntat transferul din Londra al afacerilor in alte centre financiare.

Datele sunt calculate pe baza informatiilor ca 30 de institutii financiare au cerut aprobarea Bancii Centrale Europene (BCE) sa isi mute sediile centrale la Frankfurt. Acest numar va fi si mai mare pana in martie, iar cresterea va continua dupa Brexit.
Cele 800 de miliarde de euro transferate din Londra sunt active precum numerar, stocuri si cheltuieli preplatite.

Directorul general al FMF, Hubertus Vath, a explicat in raport ca incertitudinile obliga bancile sa isi transfere unele divizii sau toate operatiunile din Marea Britanie.

”Atata timp cat vor persista incrtitudinile, majoritatea institutiilor vor prefera probabil solutia minima. In orice caz, este clar ca vor urma efecte secundare considerabile”, a spus acesta.

Mai multe banci mari au anuntat ca vor transfera locuri de munca in afara Londrei, inainte de Brexit.
FMF anticipeaza ca pana la 10.000 de locuri de munca vor fi mutate la Frankfurt inainte de Brexit, iar transferurile vor continua pana in 2024.
Sursa:evz.ro

ban-ziar-com-120x31 fedbutt ziare logo head