theresa may downing streetUn grup de deputati au remis premierului May o petitie pentru organizarea unui al doilea referendum
O petitie cu 'peste un milion de semnaturi' pentru un al doilea referendum cu privire la Brexit a ajuns la resedinta premierului Theresa May, relateaza luni AFP si dpa. Din grupul de militanti pentru un nou referendum fac parte deputati de toate orientarile politice.

 'Vrem sa fim siguri ca britanicii au un cuvant de spus referitor la optiunile care ne sunt prezentate', a explicat deputata conservatoare Justine Greening. Partidul Conservator britanic, aflat la guvernare, a exclus convocarea unui al doilea referendum privind iesirea Marii Britanii din Uniunea Europeana, iar premierul Theresa May, care este si lidera partidului, sustine cu virulenta acordul de 'divort' negociat luni la rand cu Bruxellesul.

Nu e corect fata de nepoti

Petitia a fost prezentata luni la Downing Street 10 impreuna de liderul liberal-democratilor, Vince Cable, copresedinta Verzilor, Caroline Lucas, deputatul laburist Chuka Umunna si de Justine Greening. 'Indiferent daca ati votat pentru Leave sau Remain (pentru retragere sau ramanerea in UE, la referendumul din iunie 2016), nimeni nu a votat pentru aceasta mizerie', a transmis pe Twitter Chuka Umunna. In apropiere de resedinta premierului s-au adunat si circa 100 de militanti anti-Brexit, a consemnat AFP. 'Sunt aici pentru nepotii mei. Nu e corect ca tinerii din aceasta tara sa fie privati de oportunitatile pe care le ofera UE', a spus septuagenara Glenys Rampley, care sustine ca de mai multe luni iese in strada in fiecare sambata impotriva Brexit-ului.

Parlamentul britanic urmeaza sa se pronunte la 11 decembrie cu privire la acest acord, privit cu ostilitate atat de sustinatorii Brexit-ului, care-i reproseaza ca va duce la o ancorare pe termen nelimitat a Marii Britanii la blocul comunitar, cat si de eurofili, care nu considera ca retragerea din clubul european este in interesul Regatului Unit. Campania pentru un al doilea referendum a reunit in ultimele luni atat partizani ai dreptei, cat si ai stangii.
Sursa:dcnews.ro

ban-ziar-com-120x31 fedbutt ziare logo head