brexit imigratiePe fondul Brexit, imigratia din UE in Marea Britanie a scazut la cel mai redus nivel din ultimii sase ani
Pe fondul Brexit, imigratia din Uniunea Europeana in Marea Britanie a scazut la cel mai redus nivel din ultimii sase ani, informeaza Bloomberg.

 In jur de 74.000 de cetateni din UE s-au adaugat populatiei din Marea Britanie in anul incheiat la 30 iunie, nivel care nu a mai fost atins din 2012, a afirmat joi Office for National Statistics. 

In aceeasi perioada, numarul cetatenilor din afara UE care au migrat in Marea Britanie a fost de 248.000, cel mai inalt nivel in 14 ani.

Rezultatul va fi salutat de multi sustinatori ai Brexit, dar sectoare precum ospitalitatea, agricultura si sanatatea se bazeaza in mare masura pe forta de munca din UE si se straduiesc din greu sa gaseasca lucratorii de care au nevoie.

"Cele mai recente cifre nu sunt de sarbatorit, cand afacerile fluctueaza iar tara se confrunta cu o lipsa record de competente", spune Adam Marshall, director general al British Chambers of Commerce, un grup de lobby pentru afaceri.

Migratia din UE a scazut cu 115.000 de persoane de la referendumul Brexit din iunie 2016.
Intrarile nete din Europa de Vest, Bulgaria si Romania s-au redus la jumatate, iar migratia din asa-numitele tari A8 are acum un sold negativ, pentru prima data, cu 14.000 de persoane care pleaca din Marea Britanie. Tarile A8 sunt Republica Ceha, Estonia, Ungaria, Letonia, Lituania, Polonia, Slovacia si Slovenia.
Sursa:Mediafax

ban-ziar-com-120x31 fedbutt ziare logo head