avertizare meteo ukRegatul Unit s-ar putea confrunta cu cea mai geroasa iarna din ultimii opt ani
Meteorologii britanici avertizeaza ca Marea Britanie s-ar putea confrunta in urmatoarele saptamani cu conditii de vreme extrema, inclusiv cu temperaturi de pana la -13 grade in unele zone si ninsori abundente, cauzate de un ciclon arctic venit dinspre Siberia, informeaza cotidianul Daily Express.

 "Ne asteptam ca aceasta iarna sa fie diferita de ultimele sapte ierni mai blande de care am avut parte, cu un risc crescut de intruziuni reci in partea de nord a Europei si temperaturi sub media normala in ianuarie si februarie", a declarat, Eleanor Bell, meteorolog la The Weather Company.

Leon Brown, un al meteorolog de la The Weather Company, a afirmat ca "in Scotia si unele parti din nordul Angliei sunt asteptate 24 pana la 32 de zile de ninsori si vreme geroasa, cu cea mai rece perioada in preajma Anului Nou".
"Sunt asteptate ninsori si gheata atat in nordul, cat si in sudul (Marii Britanii), asa ca populatia ar trebui sa se pregateasca pentru perturbarea traficului rutier, feroviar si la aeroporturi", a completat Leon Brown.

In 2010, Marea Britanie a experimentat cea mai racoroasa luna decembrie din ultimii cel putin 100 de ani, cu temperaturi de pana la -21 grade Celsius in nordul Scotiei si ninsori abundente in toata tara, inclusiv la Londra.
Sursa:Medafax, Foto:mirror.co.uk

ban-ziar-com-120x31 fedbutt ziare logo head