moneda speciaa brexitMarea Britanie lanseaza o noua moneda speciala pentru a marca iesirea din UE
Marea Britanie isi va marca plecarea din Uniunea Europeana, anul viitor, printr-o moneda speciala, dezvaluie tabloidul The Sun, scrie The Associated Press, informeaza News.ro.

Ministrul britanic al Finantelor Philip Hammond urmeaza sa anunte luni, cand prezinta proiectul de buget, lansarea acestei monede speciale, in valoare de 50 de peni.

Pe moneda - care va fi emisa pe 29 marte, cand Regatul Unit urmeaza sa paraseasca Uniunea celor 28 din care face parte de 45 de ani - va fi figura inscriptia ”prietenie cu toate natiunile”.
Opozantii Brexitului nu s-au lasat impresionati de acest gest si au ”inundat” retelele de socializare cu glume, multe pe tema impactului negativ pe care iesirea din UE il poate avea asupra economiei britanice.

”Guvernul dezvaluie noua moneda in valoare de 50 de peni dupa Brexit”, a scris intr-un mesaj postat pe Twitter, parlamentarul Wes Streeting, din cadrul Partidului Laburist (opozitie), sub o moneda de o lisra sterlina, care valoreaza in prezent de doua ori mai mult decat moneda de 50 de peni.
Sursa:stiripesurse.ro

ban-ziar-com-120x31 fedbutt ziare logo head