Londra protest antibrexit bbcSute de mii de britanici, in frunte cu primarul Londrei, au protestat fata de Brexit
Sute de mii de britanici au iesit, sambata, pe strazile Londrei pentru a-si exprima nemultumirea cu privire la iesirea tarii din Uniunea Europeana. Este al doilea protest de amploare impotriva Brexit-ului.

 Protestatarii au cerut un nou referendum, desi premierul Theresa May a spus limpede ca nu va organiza asa ceva. Marsul a fost condus de tineri care nu aveau drept de vot la referendumul prin care s-a luat decizia ca Marea Britanie sa iasa din UE, relateaza BBC.

Manifestatia a fost organizata de membrii campaniei People's Vote, diverse surse de presa relatand ca in strada ar fi iesit sambata circa 570.000 de oameni. Scotland Yard nu a putut sa faca o estimare a dimensiunilor multimii.

"Ne vrem tara inapoi!" si "Intrebati-ne inca o data!" sunt doar doua dintre lozincile scandate de participanti.

Marea Britanie va parasi Uniunea Europeana in martie 2019, asa cum au decis cei mai multi dintre participantii la referendumul organizat acum trei ani.

In fruntea coloanei a fost si primarul Londrei, Sadiq Khan, cel care a dat startul marsului si care le-a vorbit participantilor in Piata Parlamentului, alaturi de alte personalitati.

"Este limpede ca singurele optiuni care sunt pe masa premierului acum sunt un acord de iesire prost sau niciun acord. Ne aflam la milioane de kilometri distanta de ceea ce ni s-a promis acum doi ani si jumatate", a declarat Sadiq Khan.

Ideea organizarii unui nou referendum este contestata de tabara pro-Brexit, ai carei reprezentanti spun ca ar fi o lovitura pentru democratie, cata vreme britanicii s-au pronuntat deja prin scrutin popular.
"Brexit-ul care ni s-a promis, cel care s-a bucurat de succes si care a fost votat, nu exista", a replicat Alastair Campbell, fost director de comunicare in Downing Street.

Un mars de amploare impotriva Brexit a mai avut loc la Londra si in luna iunie, la doi ani de la referendum.
Sursa:Ziare.com

ban-ziar-com-120x31 fedbutt ziare logo head