Jackie Doyle PricePremierul Theresa May a numit un ministru pentru prevenirea sinuciderii
Premierul de la Londra, Theresa May, a numit un ministru insarcinat cu prevenirea sinuciderii, in cadrul unui efort national vizand o reducere a numarului persoanelor care-si pun capat zilelor, relateaza The Associated Press, citata de News.ro.

 Premierul Marii Britanii, Theresa May, a numit-o pe Jackie Doyle-Price in acest post nou, in contextul in care reprezentanti din 50 de tari participau miercuri, la Londra, la un summit pe tema sanatatii mentale.

Ea a promis de asemnea sa aloce suma de 1,8 milioane de lire sterline (2,4 milioane de dolari) pentru a permite asociatiei de caritate Samaritans sa continue sa ofere gratis consiliere telefonica.

Aproximativ 4.500 de persoane se sinucid anual in Anglia.
Campaign Against Living Miserably (CALM) - al carei obiectiv este prevenirea sinuciderii in randul barbatilor - a salutat aceasta numire drept „revolutionara”.
Aceasta initiativa contribuie la „aducerea in atentie a sinuciderii si a efectelor sale devastatoare, destigmatizarea problemei si continuarea consolidarii sustinerii tuturor celor afectati in Regatul Unit”, a apreciat CEO-ul CALM Simon Gunning.
Sursa:digi24.ro

ban-ziar-com-120x31 fedbutt ziare logo head