wooferendum nobrexit londraOameni si caini au participat la un mars in centrul Londrei pentru stoparea Brexit-ului
Peste o mie de caini si stapanii lor au organizat un mars duminica in centrul Londrei pana la palatul Westminster, sediul parlamentului, in sprijinul campaniei pentru stoparea Brexit-ului printr-un al doilea referendum, relateaza presa britanica.

 Organizatorii asa-numite campanii 'Wooferendum' sustin ca animalele de companie vor avea de suferit de pe urma iesirii tarii din UE, din cauza deficitului de veterinari, a cresterii costurilor de intretinere a patrupedelor, dar si a renuntarii la pasapoartele europene pentru acestea, relateaza Reuters si AFP.

Buldogi, atat din rasa engleza, cat si din cea franceza, s-au aflat printre cainii prezenti la parada, alaturi de exemplare corgi, beagle sau husky. La cateva 'statii speciale' pe traseu, cainii au fost incurajati sa urineze pe fotografii ale unor promotori ai Brexit-ului, precum fostul ministru de externe Boris Johnson si ex-liderul partidului UKIP, Nigel Farage, personaje-cheie ale campaniei pentru referendumul din 2016.

Petitie pentru un nou referendum
Organizatorii marsului si-au propus sa inmaneze in Downing Street o petitie pentru un nou referendum, 'semnata de caini si de stapanii lor'. Autorul initiativei, Daniel Elkan, a explicat ca a vrut sa creeze 'cel mai zgomotos latrat din lume', profitand de dragostea nemarginita a britanicilor fata de animalele lor de companie, in incercarea de a bloca Brexit-ul.

Marsul si-a propus sa sustina o campanie mai larga pentru un 'Vot al poporului' cu privire la Brexit, la care britanicii sa aiba sansa sa se pronunte asupra oricarui acord pe care premierul Theresa May il va incheia cu Bruxellesul. Parada patrupedelor a avut loc cu doua saptamani inaintea unei mari manifestatii - rezervata doar oamenilor, de aceasta data - prevazute la Londra pe 20 octombrie, pentru organizarea unui nou vot legat de Brexit.
Sursa:dcnews.ro

ban-ziar-com-120x31 fedbutt ziare logo head