protest londraZeci de mii de manifestanti au cerut la Londra un nou referendum
Zeci de mii de manifestanti pro-UE au iesit pe strazile Londrei pentru a cere un referendum cu privire la termenii iesirii Marii Britanii din Uniunea Europeana, la fix doi ani de la votul pentru Brexit.

 Manifestatia a fost considerata cea mai mare de la votul din 2016 prin care s-a decis la limita parasirea UE, organizatorii spunand ca au participat mai mult de 100.000 de persoane.

Traseul marsului a fost de la Pall Mall pana la Piata Parlamentului, oamenii umpland strazile capitalei Marii Britanii cu steaguri si bannere ale UE si creand o mare de galben si albastru, culorile simbol ale Uniunii.

Liderul liberal-democrat, Vince Cable, a declarat ca Brexit nu este o afacere incheiata" si ar putea fi inversata, iar co-liderul Partidului Verde, Caroline Lucas, a spus multimii ca Brexit "va fi un dezastru pentru aceasta tara".

Manifestantii anti-Brexit planuiesc o "vara de actiune", cu evenimente din intreaga tara, menite sa incurajeze opozitia fata de Brexit si crearea de presiuni asupra guvernului pentru a oferi publicului mai multa implicare.

Parlamentul urmeaza sa voteze acordul final de Brexit in toamna, Guvernul insistand in mod repetat asupra posibilitatii de a parasi UE fara un acord de retragere.
Marsul vine dupa un sondaj citat de The Independent, conform caruia aproximativ 48% au cerut un referendum asupra "intelegerii finale", fata de 25% care nu a vrut un alt vot.
Sursa:Mediafax

ban-ziar-com-120x31 fedbutt ziare logo head