Tracey CrouchMarea Britanie a infiintat un minister al Singuratatii
Ministerul Singuratatii din Regatul Unit ar urma sa se ocupe de problema care pentru multi britanici reprezinta "o trista realitate a vietii moderne", potrivit premierului Theresa May.

 

May a decis ca actualul ministrul al Sportului si Societatii Civile Tracey Crouch va prelua si portofoliul Singuratatii, potrivit National Public Radio.

"Vreau sa respundem acestei provocari din societatea noastra. Vreau ca noi toti sa ne preocupam de singuratatea batranilor, a celor care au oameni in ingrijire, a celor care si-au pierdut apropiatii. In general, a oamenilor care nu au cu cine vorbi si cui impartasi gandurile si experientele lor", a declarat May la numirea ministrului Singuratatii.

Potrivit informatiilor guvernamentale, mai mult de 9 milioane de oameni din Marea Britanie se simt singuri "des sau aproape tot timpul". In plus " circa 200.000 de varstnici nu au avut o conversatie cu un prieten sau o ruta de mai mult de o luna".

Tot mai multe date indica faptul ca izolarea sociala are efecte nefaste asupra sanatatii. Potrivit concluziilor unei comisii guvernamentale britanice, singuratatea imbolnaveste in aceeasi masura in care o face fumatul a 15 tigarete zilnic.

"Insingurarea poate fi declansata de un eveniment din viata, cum ar fi pierderea cuiva drag sau nasterea unui copil (care nu iti mai permite sa ai viata sociala bogata - n.r.). Tinerii sunt in mod special predispusi la insigurare, ca si cei care au persoane in ingrijire", a precizat Crouch.

Comisia de Singuratate fusese infiintata de fosta parlamentara britanica Jo Cox. Aceasta a fost ucisa in 2016.

"Dupa tragicul ei sfarsit, s-a infiintat Comisia Jo Cox, iar proiectele create de fosta membra a Parlamentului au continuat sa se dezvoltate", a scris Tracy Crouch pe pagina sa de Facebook.
Sursa:Ziare.com

ban-ziar-com-120x31 fedbutt ziare logo head