fShare
11

t.may premier ukIntregul guvern britanic are acelasi obiectiv cu privire la Brexit, precizeaza Theresa May
Premierul britanic Theresa May a asigurat luni ca intregul sau guvern are unul si acelasi obiectiv - sa paraseasca Uniunea Europeana intr-o maniera ordonata si treptata, intr-o reactie la afirmatii facute anterior de ministrul sau de externe Boris Johnson, potrivit AFP.

 

In cadrul guvernului britanic, condus de o singura persoana, "toti avem aceeasi destinatie avand in vedere obiectivul de a obtine un bun acord de iesire cu Uniunea Europeana", a spus May la o conferinta de presa la Ottawa.

Intr-un editorial in Daily Telegraph, Boris Johnson a pledat pentru o ruptura clara de UE in cursul iesirii oficiale din Uniune in martie 2019 mai degraba decat pentru o tranzitie lina sustinuta de premier.

"Parteneriatul strategic si solid pe care dorim sa-l construim cu Uniunea Europeana este nu numai in interesul Marii Britanii, ci si in interesul celorlalti 27 de membri ai Uniunii Europene, si lucram la aceasta", a afirmat sef guvernului britanic in finalul intalnirii cu omologul sau canadian Justin Trudeau.
Principalele linii ale Brexitului au fost expuse in ianuarie si mai detaliat in scrisori adresate oficialilor UE, a subliniat Theresa May.

Vineri, la Florenta, in Italia, in urmatorul sau mare discurs despre Brexit, premierul britanic va pleda pentru repunerea negocierilor pe un fagas normal. "Negocierile se deruleaza intr-un spirit constructiv si pozitiv si am facut progrese in domeniile abordate pana acum", va sublinia ea in discurs.

In fine, premierul Theresa May a negat ca schimbarile facute in cadrul echipei mandatate cu negocierile privind Brexitul, care a fost condusa pana acum de Oliver Robbins, ar fi insemnat o schimbare de curs.
Dimpotriva, a spus ea, "aceasta este un semn ca negocierile intra intr-o faza mai intensa si mai precisa".
Sursa:Agerpres

ban-ziar-com-120x31 fedbutt ziare logo head