may in campanieTheresa May se aliaza cu ultraconservatorii irlandezi cu care inca negociaza
Downing Street a anuntat duminica dimineata ca se poarta in continuare discutii cu partidul unionist nord-irlandez DUP pentru a se ajunge la un acord final de guvernare, dupa ce cu cateva ore inainte informase ca a fost gasit un acord de principiu, relateaza AFP.

 

"Premierul britanic, Theresa May, a vorbit sambata seara cu DUP pentru a discuta despre finalizarea unui acord atunci cand Parlamentul isi va relua lucrarile saptamana viitoare", a precizat un purtator de cuvant al Downing Street intr-un comunicat.

"Dorim sa ajungem la acest acord pentru ca va oferi stabilitatea si siguranta de care tara are nevoie in momentul in care se indreapta spre Brexit si pentru dupa aceea", a subliniat Downing Street.

Sambata seara, un purtator de cuvant al Downing Street anuntase ca "Partidul Unionist Democrat nord-irlandez a dat unda verde unui acord asupra liniilor directoare pentru a sustine guvernul conservator".

"Pana acum, discutiile au fost pozitive. Ele vor continua saptamana viitoare pentru a stabili detaliile si a gasi un acord", a declarat duminica intr-un comunicat DUP, o mica formatiune nord-irlandeza.

Sustinerea celor zece parlamentari ai DUP, partid regionalist protestant ultraconservator, este necesara pentru a le oferi conservatorilor condusi de Theresa May o majoritate, dupa rezultatul dezastruos la legislativele anticipate de joi.

In loc sa isi extinda dominatia in Camera Comunelor in perspectiva Brexit-ului, conservatorii au pierdut 12 mandate, ajungand la 318 deputati, cu opt mai putini decat majoritatea absoluta de 326.
Sursa:Ziare.com

ban-ziar-com-120x31 fedbutt ziare logo head