fShare
12

soferi uk atentatePolitia britanica, unda verde sa traga in soferii care sunt pe punctul de a comite un atentat
Politia britanica va avea dreptul sa deschida focul asupra acelor soferi care sunt pe punctul de a comite un atentat, a declarat joi directorul Consiliului National al Sefilor de Politie (National Police Chiefs' Council - NPCC) din Marea Britanie, Simon Chesterman.

Pana in prezent, agentii de politie britanici erau autorizati sa deschida focul numai pentru a opri conducatorii vehiculelor aflate in miscare sa provoace pagube suplimentare, dar ultimele atentate comise la Londra, Nisa si Berlin, in care teroristi au patruns cu vehicule in multime, au determinat revizuirea acestei masuri, arata agentia EFE.

"Am vazut in ultima vreme tactici multe si oribile de a comite atentate cu masini si camioane", a explicat Simon Chesterman in fata presei, precizand ca, desi pana in prezent politica era de a nu deschide focul asupra soferilor, in urma ultimelor evenimente s-a decis schimbarea acestei proceduri.

"Atunci cand un vehicul este folosit ca arma principala de atac, nu raman multe optiuni la dispozitie, decat de a trage asupra soferului pentru ca el sa franeze, mai ales daca este vorba despre un camion", a explicat directorul NPCC, care coordoneaza operatiunile fortelor de ordine britanice.

Unul dintre cele mai mari riscuri avute in vedere pana in prezent pentru astfel de situatii era posibilitatea ca gloantele trase sa ricoseze si sa provoace astfel victime colaterale, dar Simon Chesterman a sustinut ca la ora actuala politia britanica este echipata cu munitie care strapunge suprafetele vitrate si portierele vehiculelor.
Sursa:Ziare.com

ban-ziar-com-120x31 fedbutt ziare logo head