fShare
18

may in parlamentParlamentul britanic a aprobat convocarea alegerilor anticipate
Parlamentul britanic a aprobat miercuri cererea premierului conservator Theresa May privind convocarea alegerilor legislative anticipate pentru data de 8 iunie, informeaza agentiile internationale de presa.

Pentru convocarea acestui scrutin au votat 522 dintre cei 650 de parlamentari ai Camerei Comunelor, iar numarul voturilor impotriva au fost de numai 13. Cererea a fost astfel aprobata cu un numar de voturi care a depasit lejer majoritatea de doua treimi necesara.

Adresandu-se parlamentului in dezbaterea premergatoare votului, premierul Theresa May a spus ca doreste ca electoratul sa-i acorde un mandat puternic pentru negocierea si implementarea Brexitului si a acuzat unele partide de opozitie (laburistii si liberal-democratii) ca "incearca sa zadarniceasca procesul" iesirii Marii Britanii din UE.

Aceste partide de opozitie s-au aratat insa si ele favorabile convocarii anticipatelor, desi sondajele actuale arata ca ele risca sa piarda mandate parlamentare in urma scrutinului, in timp ce conservatorii si-ar putea extinde majoritatea.
"Vom lupta pentru fiecare vot. Fiecare vot pentru conservatori va face si mai dificila sarcina celor care doresc sa ma impiedice sa-mi fac treaba", a subliniat Theresa May in discursul sustinut in fata Camerei Comunelor, ea insistand ca doreste sa ceara la scrutinul din 8 iunie "un mandat pentru a realiza Brexitul si a face din el un succes".
Sursa:Agerpres

ban-ziar-com-120x31 fedbutt ziare logo head