fShare
13

masini diesel ukPremierul Theresa May vrea sa elimine masinile diesel de pe soselele din UK
Premierul britanic Theresa May vrea sa elimine masinile diesel de pe sosele si propune un program de casare a acestora, potrivit Financial Times.

Guvernul de la Londra ia in calcul chiar si acordarea unei subventii, de circa 2000 de lire, pentru a-i convinge pe soferi sa treaca la masini care polueaza mai putin, un fel de programul Rabla intr-o versiune britanica.

Premierul britanic este asteptat sa dea mai multe detalii, saptamana viitoare, atunci cand va anunta planurile de respectare a angajamentelor de mediu, luate in cadrul UE. Este posibil sa fie introdusa si o taxa pentru tranzitarea marilor orase, asta in timp ce primaria Londrei a anuntat deja ca din 2018 va interzice taxiurile diesel.

Masurile vin pe fondul temerilor privind emisiile reale ale masinilor, iscate in urma scandalului Dieselgate de la Volkswagen.
Exista insa si opozanti ai planurilor premierului, in conditiile in care acestea ar putea costa 2 miliarde de lire sterline. Pe soselele din Marea Britanie circula 11,2 milioane de masini cu motorizare diesel, iar o cincime dintre ele au o vechime de peste 12 ani.
Sursa:digi24.ro

ban-ziar-com-120x31 fedbutt ziare logo head