goldman sachsMarele grup bancar american Goldman Sachs muta din Londra sute de angajati
Grupul bancar american Goldman Sachs va incepe sa mute sute de angajati de la Londra inainte de finalizarea acordului privind iesirea Marii Britanii din Uniunea Europeana, a declarat, marti, Richard Gnodde, directorul Goldman Sachs International, divizia europeana a bancii americane, informeaza Reuters.

"Vom incepe sa punem in aplicare planurile noastre de rezerva", a declarat Richard Gnodde, pentru postul de televiziune CNBC.
"Pentru aceasta prima perioada vorbim de cateva sute de persoane", a adaugat Gnodde.

Marile companii din sectorul financiar au avertizat inca de dinaintea referendumului din luna iunie a anului trecut ca, daca britanicii se vor pronunta in favoarea Brexitului, vor fi nevoite sa mute o parte din locurile de munca de la Londra intr-o tara membra a Uniunii Europene.

Cea mai mare parte a operatiunilor europene ale Goldman Sachs se deruleaza in prezent la Londra, unde grupul american are aproximativ 6.000 de angajati, printre care traderi, brokeri si specialisti in finantare pentru companii.

Richard Gnodde a explicat ca, pentru moment, cea mai mare necunoscuta este daca Marea Britanie si Uniunea Europeana vor cadea de acord asupra unor aranjamente tranzitorii pe durata celor doi ani de negocieri intre Londra si UE.

"Nu putem miza insa pe aceste aranjamente, astfel ca ne-am facut planuri de rezerva si vom incepe sa le punem in aplicare", a spus directorul Goldman Sachs International.

Gnodde a precizat ca, intr-o prima faza, banca americana va incepe sa recruteze angajati in Europa continentala, dar va transfera si o parte din angajatii sai de la Londra, investind in acelasi timp in infrastructura si tehnologie, pentru a se asigura ca operatiunile sale destinate deservirii clientilor vor fi functionale in momentul in care Marea Britanie va iesi din UE.

Richard Gnodde a refuzat sa spuna care este tara din Europa ce ar putea beneficia de pe urma acestor modificari, dar a reamintit ca grupul Goldman Sachs are licente bancare in Franta si Germania, precum si birouri in mai multe orase europene.

"In urmatoarele 18 luni, vom imbunatati aceste facilitati, le vom extinde pe unele dintre ele si, in paralel, ne vom majora efectivele, capacitatile si infrastructura", a precizat Gnodde.

Premierul britanic, Theresa May, urmeaza sa activeze pe data de 29 martie 2017 articolul 50 din Tratatul de la Lisabona, care va declansa procedurile de iesire din Uniunea Europeana, urmand ca timp de doi ani sa se deruleze negocierile care vor stabili relatia viitoare a Marii Britanii cu Europa.
Sursa:Agerpres

ban-ziar-com-120x31 fedbutt ziare logo head