fShare
4

petitie trump vizita ukO petitie pentru a opri vizita lui Trump in UK a strans deja peste un milion de semnaturi
O petitie pentru a opri vizita presedintetui american Donald Trump in Marea Britanie a adunat pana acum peste un milion de semnaturi. Numarul semnatarilor a crescut rapid dupa ce Trump a semnat o lege privind stoparea imigratei din sapte state ale lumii, masura intrata in vigoare in weekend, cauzand furie in multe tari, scrie BBC News.

Premierul britanic Theresa May a anuntat ca Donald Trump a acceptat invitatia sa de a veni la Londra, in acest an, in timpul vizitei sale in SUA, saptamana trecuta. Cabinetul premierului britanic a respins cererile de a revoca invitatia, considerand-o un gest populist.

Liderul laburistilor britanici, Jeremy Corbyn, a propus ca vizita lui Trump sa fie amanata.
Graham Guest, un avocat din Leeds, care a initiat petitia, a spus ca vrea sa „puna reflectoarele” pe Trump.
Ieri, el a spus pentru AP: „O vizita de stat legitimeaza presedintia lui Trump si el va folosi aceasta oportunitate de a fi vazut alaturi de regina, pentru a fi reales”.

Vineri, Trump a semnat un ordin executiv privind stoparea programului SUA pentru refugiati timp de 120 de zile si interzicand pe termen nedeterminat intrarea refugiatilor sirieni, suspendand intrarea tuturor persoanelor din sapte tari majoritar musulmane: Irak, Iran, Libia, Somalia, Sudan, Siria si Yemen.
Masura a dat nastere unor ample proteste in intreaga lume.
Ieri, petitia britanicilor a ajuns la peste 100.000 de semnaturi, ceea ce face ca ea sa fie dezbatuta in Parlamentul de la Londra.
Sursa:evz.ro

ban-ziar-com-120x31 fedbutt ziare logo head