taxe soferi londraAutoritatile de la Londra impun noi taxe soferilor pentru reducerea poluarii
Autoritatile de la Londra au decis ca in zona din centrul capitalei britanice, Westminster, parcarea sa fie mai scumpa cu 50% pentru masinile diesel, drept masura de reducere a poluarii din metropola vest-europeana.

Decizia Consiliului Westminster City se va aplica din luna aprilie, iar masinile diesel vor fi suprataxate cu 2,45 lire/ora in plus fata de tariful standard de 4,90 lire, potrivit Hot News.
Prin aceasta masura se doreste descurajarea soferilor de masini diesel de a aduce vehiculele in zona centrala a Londrei, si totodata in speranta ca mai multe municipalitati din Regatul Unit vor adopta masuri similare.

Intr-o alta zona a capitalei britanice, in Hackney, consiliul local a interzis parcarea tuturor masinilor pe cateva strazi, cu exceptia celor electrice.
Primarul Londrei, Sadiq Khan a declarat pe 23 ianuarie ca aproape 10.000 de oameni mor in fiecare an in capitala din cauza poluarii atmosferice, si anunta investitii de 875 milioane de lire sterline pentru imbunatatirea calitatii aerului.
Sursa:b1.ro

ban-ziar-com-120x31 fedbutt ziare logo head