brexit or no brexitDupa referendumul pentru Brexit, din ce in ce mai multi tineri vor sa plece din UK
Anul trecut, 13% dintre tinerii cu varste cuprinse intre 18 - 24 de ani luau in considerare mutarea in alta tara. Anul acesta, dupa votul de la referendumul din vara, in care s-a stabilit iesirea Marii Britanii din UE, numarul celor care vor sa paraseasca tara s-a dublat.

Astfel, de la 13% s-a ajuns la un total de 29%, arata un studiu amplu realizat de Intrum Justitia, conform The Independent. Cu alte cuvinte, 3 din 10 britanici sunt convinsi ca viata e mai buna peste hotare.

Numarul tinerilor care sa paraseasca Regatul Unit nu este deloc surprinzator, din moment ce 71% dintre cei aflati in aceasta grupa de varsta au votat pentru ramanerea in blocul comunitar.

Desi doar Marea Britanie a trecut printr-un astfel de vot, si alti tineri din Europa sunt dornici sa imigreze. Sondajul, in cadrul caruia au fost chestionati tineri din 21 de tari (nu si Romania) - un total de 21.317 de persoane - a aratat ca, in general, mai multi tineri vor sa-si paraseasca tara de origine decat in urma cu un an.

Astfel, numarul italienilor care vor sa plece in alta tara a crescut de la 37 la 44% in ultimul an, iar cel al grecilor de la 32 la 43%.

Tarile in care cei mai multi vor sa ajunga sunt Germania, Marea Britanie si Spania.

Doar 20% dintre europeni cred ca economia tarii lor se insanatoseste. In Grecia, 5% sunt de acord cu aceasta afirmatie.
Sursa:Ziare.com

ban-ziar-com-120x31 fedbutt ziare logo head