East End Londra standardO zona din Londra are cea mai mare diversitate etnica din UK
Zona East End din Londra mai are foarte putini dintre locuitorii sai originari. A fost luata cu asalt, in ultimii ani, de 70.000 de imigranti.

Un reportaj care urmeaza sa fie difuzat de BBC arata ca nimic nu mai e cum era, in urma cu 15 ani, in East End. Acesta a devenit cel mai divers, din punct de vedere cultural, loc din Marea Britanie, relateaza Daily Mail.

In prezent, 73% din populatia care traieste aici apartine diferitelor minoritati etnice sau e reprezentata de britanici de culoare.

147 de limbi sunt vorbite in acest perimetru din care, rand pe rand, britanicii de generatii pleaca in numar tot mai mare. Cei ramasi vad cum le pier traditiile in ritm alert.

In cele 66 de scoli primare, in urma cu 20 de ani, mai bine de jumatate dintre copii erau britanici caucazieni. Acum, in una dintre aceste scoli, Drew Primary, in clase nu sunt mai multi de trei copii britanici caucazieni. 43 de limbi se aud pe holurile institutiei.

Cei care locuiesc de multa vreme in East End spun insa ca oamenii de diferite etnii nu interactioneaza. Daca in trecut relatiile din comunitate erau stranse, in prezent vecinii nici nu-si vorbesc, spun ei.
Sursa:Ziare.com, Foto:standard.co.uk

ban-ziar-com-120x31 fedbutt ziare logo head